3.000TL’ye Dokunmatik Ekranı Olmayan Sözde Akıllı Saat mi Olur? Karşınızda Garmin Fenix Chronos

2
1
1
0
0
Günden güne gelişen ve çeşitleri artan akıllı saat dünyasına giriş yapan Garmin Fenix, Chronos adlı akıllı saatine biçtiği 1.000 Dolar fiyatıyla dikkat çekiyor.

Günümüzde gittikçe ön plana çıkmaya başlayan akıllı saat dünyasında 100TL’ye bile akıllı saat bulabilirken 1.000TL’ye çıkan ünlü markaların akıllı saatleri de mevcut. Ancak IFA 2016’da Garmin Fenix’in akıllı saati özelliklerinden çok fiyatıyla dikkat çekiyor.

1.000 Dolar, yani 3.000TL’den fazla bir fiyata sahip olan Garmin Fenix Chronos adlı akıllı saat, Apple Watch’un Edition isimli o fiyat konusunda uçup giden modellerini gibi altın kaplama vb özellikleri olmamasına rağmen bu fiyata satışa çıkması garip.

Şöyle ki, 316 sınıfı paslanmaz çelik kaplı kasaya, 100 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine ve safir korumalı cama sahip. Gerçek deri kordonları ile de şık duran Garmin Fenix Chronos, 1.2 inçlik renkli ekrana da sahip. Ancak gel gelelim ekranı dokunmatik değil ve klasik saatler gibi yanındaki tuşlarından kontrol edilebiliyor ve Android Wear gibi bir işletim sistemi de yok.

Nabız ölçer, GPS vb klasik akıllı saat özellikleri ile ön plana çıkan bu saat, akıllı demeye bin şahit istersen 1.000 Dolar gibi fiyatıyla “Abi sen akıllı değilken ben bu fiyatı sana niye vereyim ki?” dedirtiyor. Yani, şahsen gidip Samsung Gear S3, Apple Watch vs almak bu saate göre çok daha mantıklı. Hatta marka severler varsa Fossil gibi markaların akıllı saatlerine de yönelebilecekken, bir akıllı saatten beklediğimizin çok altında olan bu saate 1.000 Dolar bayılmak akıl karı değil. Bu sebeple arkadaşların satış durumunu açıkcası çok merak ediyorum.

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0