36 Saatte Dünya'dan Mars'a Yolcu Taşıyacak Efsane Araç: Solar Express

0
0
0
0
0
Günümüzde gelişen hızlı ulaşımın doruk noktası, sadece 36 saat içinde Mars’a varan uzay aracı üretilecek!

Bildiğiniz gibi hızlı ve çabuk anlamına gelen “Ekspres” sözcüğü, özellikle ulaşım araçlarında sıklıkla karşımıza çıkar. Yolcu indi-bindi yapmadan bir noktadan diğer noktaya molasız seyahat eden, ya da çoklu mola yerine tek mola ile hareket eden taşımacılık türlerinde bahsedilen express, bu sefer bambaşka bir düzeyde kullanılıyor.

Solar Express adını alan konsept araç, sadece 36 saat içinde Dünya’dan Mars’a yolcu taşıyabilme özelliğine sahip olacak. Ki İstanbul-Sydney gibi uzak rotaların ortalama 1 gün uçuş süresine sahip olduğunu düşünürsek, taa Mars’a 36 saat içerisinde varmak ciddi manada express oluyor.

Bu konsepti yaratan Imaginactive firmasından Charles Bombardier; “Uzay yolculuğunun en zor tarafı yer çekimsiz ortamda hızlanma ve yavaşlamaları iyi ayarlamak. En büyük bütçe bu sistemlere ayırılmalı” diyerek bu tasarımın en pahalı tarafının hızlanma ve frenleme sistemleri olacağı sinyalini veriyor.

Tabiki sizin bizim gibi yolcular yerine başta astronotlara hizmet edeceğini düşündüğüm bu Solar Express aracı, büyük ihtimalle daha sonra zenginlikte tavan yapmış kişilere Mars tatili fırsatı da sunabilecekler gibi düşündürüyor. Hız konusunda 3.000km'den fazla hızlara çıkacak olan araç, Dünya Mars arasını 36 saatte gidebilmek için gerçekten sağlam hızlara ihtiyaç duyacak elbet.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0