3 Boyutlu Yaya Geçitleri, Meğer 10 Yaşındaki Bir Çocuğun Fikriymiş

142
15
4
2
1
Ülkemizde de kullanılmaya başlayan ve kazaların önlenmesi için yardımcı olacağı düşünülen 3 boyutlu yaya geçitlerinin, 10 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun fikriyle ortaya çıkmış.

Son zamanlarda sıkça adından bahsedilen 3 boyutlu yaya geçitleri için bir rapor hazırlandı. Hazırlanan bu raporda ortaya atılan fikir, meğer 10 yaşındaki bir kız çocuğuna aitmiş.

Trafik kazalarının bir numaralı sebebi elbete aşırı hız. Yayalara çarpan araçların da yüksek hızlı olmaları ciddi yaralanmalara ve kimi zaman ise ölümlere neden oluyor. Dünya genelinde uygulanan hız limitleri, şoförler tarafından aşılabiliyor ve bu da kazalara davetiye çıkarıyor.

3 boyutlu yaya geçitlerinin ortaya çıkışıyla ilgili hazırlanan rapora göre Isa isminde 10 yaşındaki küçük bir kız çocuğu, yaşadığı bölgede bulunan yaya geçitlerinde araçların yavaşlamadığını fark ediyor ve bunun üzerinde düşünüyor. Aklına böyle bir fikir gelen kız çocuğu aslında pek çok kazanın da önüne geçilmesine vesile olmuş oluyor. Özellikle okul çevrelerinde kullanılmaya başlanan 3 boyutlu yaya geçitleri, şoförlere yolda duran bir nesne varmış gibi görünüyor. Şoför, yaya geçidi olduğunu anlayana kadar yavaşlamış oluyor ve kazalar bu şekilde engellenebiliyor. 

Basit ve maliyetsel açıdan fazlasıyla uygun olan bu yaya geçitleri, ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde kazaların önlenmesi için kullanılıyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/346934/3d-crosswalk-idea-medford/
142
15
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
142
15
4
2
1