3 Farklı Ebeveynin DNA’sına Sahip Dünyanın İlk Bebeği Dünyaya Geldi

0
0
0
0
0
3 Farklı Ebeveynin DNA’sına Sahip Dünyanın İlk Bebeği Dünyaya Geldi
ABD’li doktorlar sayesinde, medikal anlamda devrim sayılan bir teknik kullanılarak 3 farklı DNA’ya sahip bir bebek dünyaya getirildi.

Dünyada ilk kez, annesi ve babası dışında farklı bir kişinin DNA’sını taşıyan bebek dünyaya geldi. Annesinin sahip olduğu genetik bir hastalık nedeniyle bu tekniği kullanan doktorlar, medikal dünyasında bir ilki gerçekleştirmiş oldular.

New Science’te yayınlanan habere göre 6 Nisan 2016’da dünyaya gelen bebeğin ailesi, yasa kısıtlamasının olmadığı Meksika’ya giderek burada tedavi edildiler. Leigh adında ölümcül düzeyde nörolojik hastalığa sahip olan mutasyona uğramış genetiğin bulunduğu annenin daha önce 4 kez düşük yaptığı belirtildi.

New Hope Fertility Center’dan Dr. John Zhang ve ekibi, annenin DNA’sındaki kullanılabilir olan kısmını alıp diğer bağışçının sağlıklı mitokondrisiyle birleştirerek sağlıklı bir yumurta yarattılar ve bu yumurtayı babanın spermiyle dölledi. Bebek bağışçının %0.1’lik DNA’sına sahip oldu ve annedeki genetik bozukluğun bu teknik sayesinde bebeğe geçmesi engellendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Zhang, “Mitokondriyle ilgili bu hastalık çoğu zaman bebekler ve aileler üzerinde yıkıcı etki yaratıyor” dedi. İlk kez 3 ebeveynli bir dölün oluşturulduğu üremenin gerçekleştirildiğini söyleyen Zhang, “Yani bu oldukça devrimci bir durum” şeklinde konuştu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0