3 Kişiyi Bıçaklayan Saldırganın Counter Strike Bağımlısı Olduğu Ortaya Çıktı

108
19
11
6
3
Geçtiğimiz yıl öğle namazı sırasında camiye dalarak üç kişiyi bıçaklayan saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığı, gerçeklik bağlarının zayıfladığı ve Counter Strike bağımlısı olduğu için şiddete meyilli olduğu ortaya çıktı.

25 Haziran 2017 tarihinde Pendik Esenyalı Merkez Camisi'nde korkunç bir olay yaşanmış, Ömer Baş isimli saldırgan öğle namazını kılmakta olan cemaate saldırarak 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Söz konusu olay ile ilgili soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame neticesinde başladı.

Baba Hamdi Baş’ın ifadesine göre Ömer Baş, uzun süredir psikolojik sorunlar yaşıyordu ve bu nedenle 6 ay kadar önce işten çıkarılmıştı. İşten çıkarıldıktan sonra gün boyunca Counter Strike adlı savaş oyununu oynayan Baş, geceleri ise ev yerine kendine ait arabasının içinde uyuyordu.

İddianamede Ömer Baş’ın Counter Strike oynuyor olmasına önemle dikkat çekilirken, oyun hakkında oyuncuların oyunu karakterlerin bakış açısından oynadığı, bu sayede ölme, yaralanma, öldürme gibi duyguları karakterle bir olarak yaşadığı, bu sayede oyuncuların karakterleri içselleştirdiği bilgisine yer verildi.

‘’Tüm bu hususlar göstermektedir ki gerçeklik ile olan bağları zayıflayan kişilerin savaş oyunları ile etkileşimleri neticesinde 'öldürme eylemine' bakışları sağlıklı bir insanınkinin aksine, karar verme sürecinin daha kolay ve herhangi gerekçe aranmaksızın gerçekleştirilebilir bir durum şeklinde ortaya çıktığı, hiç bir husumet bulunmamasına rağmen mağdurun öldürülmesi isteği yani faildeki ahlaki kötülüğün yoğunluğu, insana özgü duygulardan yoksunluk olarak dış dünyaya tezahür ettiği anlaşılmıştır.’’ ifadelerinin yer verildiği iddianamede Ömer Baş’ın eski bir güvenlik görevlisi olmasına ve savaş oyunlarına meraklı olmasına vurgu yapıldı.

İddianameye göre Ömer Baş, toplumun ortak bilincinin ve vicdanının hiçbir zaman onaylamayacağı bir güdü ile sırf öldürmek için, mağdurların ızdırabından zevk duymak için söz konusu eylemi gerçekleştirdi. Bu nedenle Ömer Baş'ın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs" suçlarından, ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak : https://www.timeturk.com/pendik-te-camide-bicakli-saldiriya-dava/haber-931532
108
19
11
6
3
Emoji İle Tepki Ver
108
19
11
6
3