3 Saniyede Yaşadığımız Etkileyici Bir Olayı Daha Uzun Sanıyoruz!

1
0
0
0
0
3 Saniyede Yaşadığımız Etkileyici Bir Olayı Daha Uzun Sanıyoruz!
Yapılan araştırmalar insanların hayatında etkili olan kısa olayların çok daha uzun süre olarak algılandığını gösteriyor.

Hiç hayatınızda yaşadığınız bir olayı dakikalarca anlatıp aslında bu olayın sadece saniyeler içinde gerçekleştiğinin farkına vardınız mı? Tıpkı Matrix'teki Neo karakterinin yaşadıkları gibi hayatı aslında hepimiz ağır çekim yaşıyoruz ve kısa sürede gerçekleşen hayatımızdaki etkili bir olayı daha uzun süre yaşanmış gibi hissediyoruz.

Houston Baylor Koleji tarafından yapılan araştırmaya göre, insanlar hayatlarında beklemedikleri bir anda gerçekleşen ve büyük bir etki yaşatan olayları ağır çekim olarak yaşıyor. Hem o an yaşanırken daha uzun hissediyor hem de olayı anlatırken dakikalarca yaşanmış bir olay olduğu izlenimine kapılıyor.

Özellikle şiddetli trafik kazalarında yoğun olarak yaşanan bu olayın ağırlıklı olarak olumsuz olaylarda olduğu gözlense de; sizi çok sevindirecek bir anın yaşanmasında da bu tarz durumların olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda bu olayın zamanın akıcılık durumunun sürekli olarak değiştiği ve insanların ilgisine göre zamanın hissedildiği sonucu da ortaya çıkıyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0