Yarın, Kötü Şans ve Hastalık Getirdiğine İnanılan "Kara Ay" Geliyor!

1
1
0
0
0
Tarihler 30 Eylül'ü gösterdiğinde, kara ay olayı yaşanacak.

Ay’daki değişimlerin gözlenmesi konusu uzunca bir zamandır insanların dikkatini cezbetmekte. İnternetin yaygınlaşmasıyla da birlikte; Kusursuz Dolunay, Hasat Ayı(sonbahardan önceki son dolunay) ya da nadir gözlemlenen ve Kanlı Ay diye bilinen kırmızı dolunay gibi “ay olayları” medyada geniş yankı bulabilmekte.

İşte bu Ay olaylarına 30 Eylül’de (yani yarın) bir yenisi daha eklenecek. Bir takvim ayında gözlemlenen ikinci yeni ay durumu olan Kara Ay, 30 Eylül'de ortaya çıkıyor. Ancak bu ay olayı gökyüzü gözlemcilerine tatminkâr bir gözlem olanağı sunmayabilir.

Ay’ın, Güneş ile Dünya arasında ve karanlıkta kalan tarafının Dünya'ya dönük olduğu konumuna Yeni Ay diyoruz. Fakat bu olayı gece gözlemlemek imkânsız. Çünkü Güneş ile Ay bu dönemde birbirine yakın bir bölgede bulunuyor ve hemen hemen aynı zamanlarda yükseldikleri için Güneş, ışığıyla Ay’ı boğuyor. Yeni Ay’ın en kolay görülebildiği zaman ise, Güneş’in tam karşısında konumlandığı an. Yani Ay tutulması olarak adlandırdığımız zamana denk geliyor. Bunun dışında gökbilimciler bu Ay olayını ancak birkaç gün önce ya da sonra Ay’ın görülebilen çok küçük bir kısmını görerek gözlemleyebiliyor.

Yeni Ay genellikle her takvim ayında bir defa gözlemlenebiliyor olsa da bu durumun bir istisnası var. Ay aslında tam döngüsünü yirmi dokuz buçuk günde tamamlıyor diyebiliriz. Buradan hareketle her 32 ayda bir, takvim ayının bir başında, bir de sonunda olmak üzere aynı ay içerisinde iki defa Yeni Ay gözlemlenmesi mümkün.

Bu ikinci Yeni Ay'dan Kara Ay olarak bahsedilir ve astrolojide ilk Yeni Ay’ın kötü kardeşi olarak kabul edilir. Bu durum, Kara Ay'ın hastalıkların, kötü şansın ve hatta kıyametin habercisi bile olabileceğine dair batıl inanç destekli söylentilerle adeta bir astrolojik korku tüccarlığı yapılmasına yol açabiliyor.

Ama eğer Kara Ay bir şeylerin habercisi olacaksa, 2 Ekim tarihinde gözlemlenecek hilal şeklindeki sarı ve güçlükle görülebilen ayla birlikte Yahudilerin yeni yılı anlamına gelen Rosh Hashanah ve 3 Ekim tarihinde de İslam takviminin ilk ayı olan Muharrem ayı başlayacağının habercisi olabilir. Hepsi bundan ibaret. Yani 30 Eylül'de görünecek olan Kara Ay olayını kafanıza takmadan keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaynak : http://news.nationalgeographic.com/2016/09/black-moon-explained-phases-earth-sun-space-science/
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0