3000 Android Uygulamasında Virüs Varmış!

2
0
0
0
0
Android cihazlarda sinsice yayılan DressCode adlı yeni bir virüs keşfedildi. Uzmanlara göre 3000 uygulamaya çoktan sızdı.

Android cihazlarda sinsice yayılan yeni bir virüs keşfedildi. Uzmanlar 3000 Android uygulamasında bu virüsün olduğunu söylerken, tahmini olarak da Google Play’de 400 uygulama olabileceğini ileri sürüyorlar.

İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayında uzmanların keşfettiği virüs, medyanın dikkatini ancak Ağustos ayında çekebildi. DressCode özelliklerinden dolayı şirket bilgisayarları için ciddi bir tehdit niteliği de taşıyor.

DressCode Proxy Açıklarını Kolluyor!

Eğer bu virüs akıllı telefonunuza bulaştı ise ve şirket ağına telefonunuzla bağlanıyorsanız başınız büyük belada. DressCode trojenler gibi masaüstünde belirmiyor, kimse farkına varmadan ağdaki açık noktaları tarayarak bulduğu boşluktan serverlara sızıyor. Siz telefonunuzu normal şekilde kullanırken bunu bir geçiş noktası olarak gösteriyor ve normalde internet tarayıcılarında engellenen bu gibi yazılımlar engellenmemiş oluyor.

Mobil Tehlike %40 Büyüdü!

Mobil virüs uzmanı Echo Duan’a göre birçok virüs artık Google Play gibi saygın uygulama sitelerinde kendini farkettirmeden gizlenmeye başladı.

Geçtiğimiz yıla oranla Google Play’deki virüslü oyun sayısı %40 arttı ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor. DressCode’un sahte reklam tıklaması amacı ile kullanıldığını tespit eden uzmanlar, bunun hiç de hafife alınmaması gerektiğini vurguluyor. Çünkü bu açıklardan faydalanan bir program DDos saldırısı da yapabilir!

Kaynak : http://news.softpedia.com/news/dresscode-malware-found-in-3-000-android-apps-400-on-google-play-store-508865.shtml
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0