339 Milyon AdultFriendFinder Kullanıcısının Bilgileri Çalındı

0
0
0
0
0
339 Milyon AdultFriendFinder Kullanıcısının Bilgileri Çalındı
Yetişkinler için partner bulma sitesi olan AdultFriendFinder’a yapılan siber saldırı sonucu 339 milyon hesaba ait bilgiler çalındı.

Dünyanın en büyük ‘yetişkinler için partner bulma’ platformları arasında yer alan AdultFriendFinder’ın sahibi olduğu Friend Finder Network’a büyük ölçekli bir siber saldırı gerçekleştirildi. Şirkete ait olan AdultFriendFinder’dan 339 milyon, cams.com’dan 62 milyon ve Penthouse’dan da 7 milyon kullanıcının bilgileri ele geçirildi. Yaklaşık 20 yıllık bir veriden bahsedilen bu siber saldırıda oldukça önemli bilgilere erişildiği söyleniyor. Bunlar arasında kullanıcı isimleri, internet adresleri ve satın alma geçmişi yer alıyor. Haber, ZDNet’in bazı hesapların gerçekliğini teyit etmesiyle de resmen doğrulanmış oldu.

Şirketten yapılan açıklamalar ise yaşananları net olarak doğrulamıyor. Zira şirket, güvenlik açıkları konusunda kendilerine bazı ihbarların ulaştığını ve tespit edilen bu açıkların kapatıldığını belirtse de 400 milyon fazla kullanıcının bilgilerinin çalınması konusunda sessiz kaldı.

Özellikle ABD’de oldukça popüler olan platformun sızdırılan bilgilerinin kullanıcılar için ciddi bir ‘şantaj’ malzemesi olabileceği belirtiliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0