Bir Kadın, Protez Bacaklar Sayesinde 35 Yıl Sonra İlk Adımını Attı

40
2
1
0
0
Doğuştan engelli Buket Durmuş, 35 yaşına kadar yalnızca ayaklarını sürüyerek yürüyebiliyordu. Geçirdiği operasyon ile kavuştuğu protez bacakları sayesinde Buket Durmuş, 35 yaşında ilk kez rahatça yürüyebilmenin heyecanını yaşadı.

Mersin'de engelli olarak hayata gözlerini açan Buket Durmuş, kaval kemikleri ve parmak eksikliği ile birlikte dünyaya geldi. Bu nedenle ayaklarını yalnızca yerde sürükleyerek yürüyebilen Buket Durmuş, 35 yıl boyunca böyle yürümek zorunda kaldı ve adım atamadı. Sonunda bir operasyon geçiren Buket Durmuş, ilk adımlarını atmanın heyecanını yaşadı.

Çok zorluk çektiği ve mesafe katedemediği gerekçesiyle ameliyat olmaya karar veren Durmuş, bu kararı verdikten 3 ay sonra Adana'da özel bir hastanede ameliyat edildi. Diz altının bir bölümünden kesilen bacaklarına protez takılmasının ardından Durmuş, 35 yıl sonra adım atabilme ve rahatça yürüyebilme hayaline kavuştu.

Buket Durmuş: Cesur bir karar verdim

Protez bacaklar

Doğuştan gelen rahatsızlığından ötürü 35 yıl boyunca ayaklarını yerde sürüklemek zorunda kaldığını ve bu durumun çok zor olduğunu belirterek ameliyat kararı alan Durmuş, "Bu ampütasyonu yapıp yapmama konusunda karar vermem gerekiyordu. Tam olmayan uzuvlarınız varken yaşantınız da tam değil. Çok düşündüm ve cesur bir karar verdim" açıklamalarını yaptı.

Egzersiz yaparak protezlere alışmaya çalıştığını dile getiren Durmuş, yürümenin harika bir his olduğunu anlattı. Rahatsızlığından ötürü hiçbir zaman hayata küsmediğini anlatan Durmuş, "Protezler takıldığında bir şampiyon gibi yürüdüm. Çok ayrı bir histi. Ayağınızın yere basması gerçek anlamda çok güzel bir duygu ve emin olun bunun kıymetini bilmeyen insanlar var. Protezlerden sonra kimse beni durduramadı, kendimi dışarı nasıl attığımı hatırlamıyorum. O anı asla unutmayacağım" diyerek sözlerine devam etti.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/ekrani-uce-katlanabilen-telefon-saskinlik-yaratti-41359229
40
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
40
2
1
0
0