3B Yazıcıyla Üretildiğine İnanamayacağınız Çalışır Durumdaki Lamborghini Aventador

37
23
13
3
1
3B Yazıcıyla Üretildiğine İnanamayacağınız Çalışır Durumdaki Lamborghini Aventador
Hepimiz araba yarışı oyunları oynamışızdır ancak oyunda gördüğümüz arabaları gerçeğe dönüştürmek çok karşılaşılmadık bir durum. Fizikçi Sterling Backus ise oğlunun isteği üzerine 3B yazıcı kullanarak Lamborghini üreterek bunu başardı.

Fizikçi Sterling Backus'un oğlu, bir Xbox oyunu olan Forza'da Lamborghini Aventador kullandıktan sonra babasına "Biz de bu arabadan yapabilir miyiz?" sorusunu sordu. Çoğu baba, bu soruya gülerdi ya da alaylı bir cevap verirdi fakat fizikçi Backus, "Tabii ki" yanıtını verdi. Ortaya çıkan muhteşem eser, bu hafta itibariyle sürülebilir durumda.

Colorado’daki KMLab’de bilim insanı olan Backus ve 11 yaşındaki oğlu, projeyi “Interceptor” olarak adlandırdı. Aracın yaklaşık 20.000 dolarlık bir maliyeti var. Backus, çelik şasiyi elle inşa etti ve güç için Corvette'in LS1 V8'ini kullandı. Panel tasarımlarını çevrimiçi tasarım topluluğu GrabCAD aracılığıyla buldu ve sonra bunları 3B baskı için değiştirdi.

3B baskının güneş ışığında erimesi sorunu, fizikçinin başına dert olacaktı:

Erime sorunu nedeniyle Sterling Backus, karbon fiber kaplamayı epoksi ile birleştirmeye karar verdi. Aracın tamamı yaklaşık 900 dolarlık Creality CR-10 105 3B yazıcı kullanılarak üretildi. Backus, sadece ön ızgaranın tamamlanmasının 52 saat sürdüğünü söylüyor. Aracın havalı bazı özellikleri arasında vites kolu, fonksiyonel ışıklar ve kapılar bulunuyor.

Hikâyenin eğlenceli yönlerinden biri de Backus'un projeyi yaparken mühendisliği öğrendiğini itiraf etmesi. Backus, ilk aşamada YouTube'da araştırmaya koyulduğunu söylüyor. Fizikçi, öğrendiklerini YouTube sayesinde öğrendiğini ifade ediyor ve kendini "YouTube Üniversitesi" mezunu olarak nitelendiriyor.

Projenin görünürde sona ermesiyle Backus, nihai ürünün bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik programları için bir eğitim aracı olarak hizmet etmesini istediğini söyledi. Projenin Facebook sayfasında da “Amaç, arabaları yerel okullara götürmek ve çocuklara teknolojinin ne kadar havalı olabileceğini göstermek” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/10/07/diy-3d-printed-lamborghini-aventador/
37
23
13
3
1
Emoji İle Tepki Ver
37
23
13
3
1