3D Yazıcı Teknolojisi İle Ev İnşa Edecek Devasa Robot: Hadrian X

1
0
0
0
0
3D Yazıcı Teknolojisi İle Ev İnşa Edecek Devasa Robot: Hadrian X
Güçlerini 3D yazıcı teknolojisi ile birleştiren robotlar, şimdi de inşaat sektörüne adımlarını atıyorlar.

3D yazıcı teknolojisi, aslında sektörde oldukça yeni bir teknoloji olarak karşımıza çıkmakta. Fakat sistemin temeli o kadar sağlam oturtturulmuş ki, her geçen gün bu sistemin yapabildikleri giderek gelişmeye devam ediyor ve 3D yazılar, her seferinde karşımıza daha büyük bir başarı ile çıkıyor.

İşte bu haberimizde bahsedeceğimiz Hadrian X adlı robot da, 3D yazıcılardan ilham alınarak geliştirilmiş, inşaat sektöründe devrim niteliğinde olabilecek işler başarma potansiyelinde bir robot. Aslında Hadrian, tam olarak yeni geliştirilmiş bir robot değil. Zira kendisi ile alakalı yaklaşık 1 sene önce başka bir haberde söz etmiştik.

Fakat bu bir sene içerisinde değişen şey, Hadrian'ın gerek yazılımsal, gerekse donanımsal olarak daha da geliştirilmiş ve kapasite konusunda daha da arttırılmış oluşu. 

Tek bir kola sahip olan Hadrian X, bu kol sayesinde standart ölçülerdeki 1000 adet tuğlayı istenilen şekle göre 1 saat içerisinde dizebiliyor. Kolunu 3D yazıcılardaki aparat şeklinde kullanan robot, belirlenen ölçüler ve noktaraları ezberleyerek kusursuz bir biçimde tuğla dizme işlemini gerçekleştiyor.

Robotta imzası bulunan Avustralya merkezli şirket Fastbrick Robotics, çoktan ilk ortaklığına imza atmış durumda. Firma, Hadrian X'i kullanarak her biri 180 metrekare olmak üzere 11 adet ev inşa edecek.

Kaynak : https://futurism.com/brick-by-brick-this-one-armed-robot-is-revolutionizing-housing/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0