4 GB RAM'li En Ucuz Telefon: Coolpad Note 5

1
1
0
0
0
Çinli firmalar, fiyat-performans olarak son derece sağlam cihazlar üretmeye devam ediyor.

Çinli üreticiler büyük firmalara fiyat performansta meydan okumaya devam ediyor. Bu konuda karşımıza çıkan son örnek, Coolpad firmasının ürettiği Note 5.

Coolpad Note 5, 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemciyi, 32 GB dahili depolamayı, microSD desteğini, ve daha önce de bahsettiğimiz 4 GB RAM’i içinde barındırmakta. 5.5 inç Full HD IPS ekrana sahip olan cihazın sunduğu görüntü deneyiminde desanılanın aksine çok alt seviyelerde değil. .

Tasarım olarak yekpare metal kasaya sahip olan cihaz birazcık Xiaomi Redmi Note 3’ü anımsatmakta. Birebir rakip olduklarını varsayarsak aslında bu durum çok da anormal değil.

Cihazın önünde flaş ile desteklenmiş 8 MP selfie kamerası, arkasında ise çift flaş ve 13 MP F/2.2 kamera bulunuyor. Parmak izi okuyucusu da arkaya konumlandırılmış olan cihazda 4010 mAh’lik büyük bir batarya da mevcut.

Tüm bu saydığımız özellikleri görmeye zaten alışkınız. Ancak işin en önemli kısmı cihazın fiyatı. Sadece $165 fiyatı olacak telefon bu özelliklere sahip herhangi başka bir telefonun fiyatının dörtte biri, hatta daha azı.

Ülkemizde ya da diğer Avrupa ülkelerinde satışa çıkmayacak telefon için elimizden gelen bir şey olmasa da bu teknolojinin bu fiyata üretilip satılabildiğini görebiliyoruz. Umarız bu fiyatlandırma politikası diğer firmaları etkiler de makul fiyatlarda ürünler kullanabilmeye başlarız.

 

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Monsters-from-Asia-the-Coolpad-Note-5-is-probably-the-most-affordable-4GB-phone-weve-ever-seen_id86019
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0