4 Türk Mühendis, NASA’nın Gözbebeği Juno İçin Çok Önemli Bir Görevi Tamamladı

1
0
0
0
0
4 Türk Mühendis, NASA’nın Gözbebeği Juno İçin Çok Önemli Bir Görevi Tamamladı
Jüpiter’in sırlarını Dünya’ya taşıyan Juno uzay aracının gözetlendiği yer istasyonunda bulunan 17 hidrolik motor, 4 Türk mühendis tarafından Bursa’da üretildi.

Jüpiter’le ilgili ne kadar bilgiye ulaştıysak parmağı bulunan uzay aracı Juno’nun gözetlendiği yer istasyonundaki 17 hidrolik motor, 4 Türk mühendis tarafından Bursa’da bulunan Bosch Rexroth Fabrikası'nda üretildi. Bu 17 motorun tamamının Türk mühendisler tarafından Türkiye’de üretildiğini söyleyen Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, "Ekibimiz, her bir parçayı tek tek özel ölçümlerden ve işlemlerden geçirdi. Daha önce Bosch Grubu'nun ana fabrikası Elchingen tarafından gönderilen bu üniteleri, ilk defa Bursa Fabrikası'nda üreterek Amerika'ya sevk ettik" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Bosch grubu için çok önemli bir pazar olduğunu söyleyen Young, "Bugün Türkiye, Bosch için önemli bir üretim, Ar-Ge ve ihracat üssü. 4 Ar-Ge merkezimizde 537 kişi, yeni teknolojiler geliştirmek için çalışıyor. Bosch'un Türkiye'deki tüm birimleri başarılı işlere imza atıyor. Bu özel projelerin devamının geleceğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Juno’dan 20 ay boyunca kesintisiz iletişim, NASA'nın Derin Uzay Ağında (DSN) yer alan yer istasyonları aracılığıyla sağlanacak. Bunun için de dünyanın çeşitli stratejik bölgelerine 3 adet 70 metrelik parabolik anten yerleştirildi. Antenlerin hassas bir şekilde konumlanması ise Türk mühendislerin Bursa’da ürettiği yüksek performanslı hidrolik motorları ile sağlanacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0