40 Yıllık İşini ABD Başkanlığı İçin Bırakan Starbucks Yöneticisinin, Ufkunuzu Açacak 10 Altın Tavsiyesi

67
13
3
2
1
1982 yılında Pazarlama Direktörü olarak işe başladığı Starbucks’ı, beş yıl sonra satın alan ve 40 yıl süre ile markaya hizmet veren Howard Schults, bu ayın sonunda emekliye ayrılıyor. Ancak bu ayrılış çok daha farklı bir amaç için olacak.

Tahmin edersiniz ki insanlar emek verdikleri şeylere sıkı sıkıya bağlanırlar. Bu süre eğer 40 yıl gibi uzunca yılları kapsıyorsa, iş sizin için ailenizden bir birey haline gelmiştir. Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Howard Schultz’da bu işe tam tamına 40 yılını verdi. Markayı adeta bir imparatorluk haline getiren Schultz, şimdi emekliye ayrılma zamanı geldiğini düşünüyor. Ancak bu ayın sonunda Starbucks’a veda edecek olan CEO, bunu 2020 ABD Başkanlık Seçimlerine aday olacağı için yapıyor. Bu başarılı girişimcinin bizlere ise 10 altın tavsiyesi var. Gelin her biri birbirinden değerli bu tavsiyelere birlikte göz atalım.

Girişimcilik üzerine

“Girişimcilik herkes için uygun değildir. Yükselişte olduğunuz vakit çok kazandırsa da, işler yolunda gitmediğinde her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Bunun yanı sıra, birçok şeyden de feragat etmeniz gerekir. Ancak her koşulda işe olan sevginiz, yaşadığınız acıları hafifletecektir.”

Tutku üzerine

“Tutku ile yaklaştığınız her şeyin mükemmel olması kaçınılmazdır. Başkalarının ne dediğine kulak asmayın. Onlar ‘olmaz’ deseler de siz hayal etmeye devam edin. Ancak bunu yaparken, dikkati de elden bırakmayın.”

Korku üzerine

“Hayatta bazı zamanlarda orta bir akla ihtiyaç duyarız. Güvendiğimiz insanların düşünceleri ve önerileri belki de seçimlerimizin gidişatını belirler. Ancak kendinizi korkuya yenik bırakarak, sağlam adımlar atmaktan kaçınmayın.”

Liderlik üzerine

“Eğer liderseniz, en korku dolu anlarda bile diğerlerine önderlik etmek zorundasınız. Siz kendinizi güvende hissetmeseniz bile, karşınızdakilere güven aşılabilmelisiniz.”

Özgünlük üzerine

“Dünya her konuda hızla gelişiyor. Bu noktada toplumlar alışılmışa değil, yeniliklere kendilerini açıyorlar. Gerçek ve sürdürülebilir olmayı hedefliyorsanız, işlerinizi reklam kampanyaları üzerine değil, insanlar üzerine kurun.”

Dayanıklılık üzerine

“Her işletme sarsıntılı zamanlar geçirebilir ancak devamlılık istiyorsanız, yıkılmadan yolunuza devam etmelisiniz. Problemleri öngörmek ve olası sorunları hızlıca çözmek, yapacağınız en iyi şey olacaktır.”

Akıl hocalığı üzerine

“Eğer gerçekten güvendiğiniz, iyiliğinizi istediğinden emin olduğunuz ve sizi doğru yönlendiren biri varsa, ona zayıf noktalarınızı söylemekten korkmayın. Bir şeyi bilmiyorsanız, bilmediğinizi kabul edin ama ilk olarak zayıf noktanızın farkına varın. Tavsiye almaktan korkmayın.”

Kararlılık üzerine

“Benim hikâyem sabır, yetenek ve şans üzerine kuruldu. Olmasını çok istediğim şeyler için savaştım ve hayatımı ellerimin arasına aldım. Her şeyi öğrenmek istedim. Korku başta beni ürkütse de üstesinden geldikçe ‘ben’ oldum. Aşılamaz olan dağların üstesinden geldikçe, her şey daha mümkün görünüyor.”

Büyüme üzerine

“Şirketler büyüme aşamasında başarısız olmuşlarsa, muhakkak bazı insanlara, sistemlere ve süreçlere yatırım yapmamışlarıdır. Doğru yerde, doğru hamleler yapmaktan kaçınmayın.”

Takım çalışması üzerine

“Tek başınıza yol almaktansa, takım olarak ilerlemek her şeyi çok daha olabilir kılar. Ortak amaca tutkuyla bağlanacak kişilerle daha sağlam ilerleyebilirsiniz.”

Birbirinden değerli bu tavsiyeler sadece girişimci olmanız için değil, aynı zamanda kendinizi geliştirmeniz, ufkunuzu açmanız açısından da oldukça yararlı olacaktır.

67
13
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
67
13
3
2
1