4G’yi Yanında Kaplumbağa Bırakacak 5G, Tam 50 Kat Daha Hızlı Olacak!

0
0
0
0
0
4G’yi Yanında Kaplumbağa Bırakacak 5G, Tam 50 Kat Daha Hızlı Olacak!
Japon telekom şirketi SoftBank, altyapı çalışmalarını sürdürdüğü 5G teknolojisiyle ilgili çarpıcı bir rapor yayınladı.

Türkiye 1 Nisan itibariyle 4G’ye henüz geçiş yapmışken dünyanın önemli telekomünikasyon şirketleri, 5G’nin altyapısını sağlamlaştırma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. ABDli T-Mobile ve Singapurlu SingTel, inanılmaz hızlara ulaşan 5G çalışmalarını yayınlamıştı. Japon SoftBank ise Huawei ve ZTE ile bazı görüşmeler yaparak 5G altyapısını geliştirmeye başlamış, hatta bir de rapor yayınlamış.

Buna göre 5G’nin 4G’ye oranla 30 ila 50 kat arasında daha hızlı olacağı, HD filmlerin 5G bağlantısı üzerinden saniyeler içerisinde telefonlara indirilebileceği belirtildi. Bu rapor SoftBank tarafından açıklandı fakat şirketin dünyanın ilk 5G taşıyıcısı olma hedefinde birçok rakibinin olduğunu belirtmek var. ABDli Verizon, 5G teknolojisini 2017 yılında kullanıma açmaya niyetli olduğunu, Avustralyalı Telstra da 2018’de ilk denemelerine başlayacağını ve 2020’de de hizmete sunmayı planladığını açıklamıştı. Güney Koreli SK Telcom ise daha önce dünyanın ilk 5G taşıyıcısı olacağına dair iddialı bir açıklamada bulunmuştu.

Özetle önümüzdeki yıldan itibaren 5G ile ilgili somut gelişmelerle karşılaşma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 
 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0