5 Ayrı Bakanlık Momo, Mavi Balina Gibi Siber Tehditlere Karşı Harekete Geçti

23
10
3
0
0
Yaşanan olaylardan sonra 5 ayrı bakanlık, siber tehditlerin önüne geçmek için çalışmalara başladı. Yapılacak olan çalışmalarla çocukların bu tehditlere karşı bilinçli olmaları sağlanacak.

Son zamanlarda gündemi sıkça meşgul eden Mavi Balina ve Momo gibi çocukları intihara sürükleyen olaylar, bakanlıkları harekete geçirdi. 5 ayrı bakanlık yaşanan üzücü olayların önüne geçmek için ortak hareket edecekler. İçişleri Bakanlığı liderliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülecek olan çalışmalarda, çocukların siber tehditlere karşı korunması sağlanacak.

5 farklı bakanlık bünyesinde 'Güvenli İnternet Güvenli Gelecek Protokolü' hazırlandı. Bu akşam 18.30'da yapılacak olan törende bu protokol imzalanacak ve çalışmalar hızla başlayacak. Yapılacak olan çalışmaların içeriğinde ise ilk başta eğitmenler yer alıyor. Öğretmenler, çocuk gelişim uzmanları ve çocuk psikolojisi üzerine çalışan psikologlara konuyla ilgili eğitimler verilecek. Verilecek olan eğitimlerin, çocuklara en uygun şekilde aktarılması istenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımıyla yurtlar ve gençlik merkezlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı yardımıyla da okullarda konferanslar düzenlecek ve öğrencilerin bu tür sanal tehditler hakkında daha bilinçli olması sağlanacak. Yapılacak olan çalışmalarla birlikte çocuklar, bu tür oyunlara karşı özendilirilmeden farkındalık sahibi olacaklar. Yapılacak olan eğitimler yurt geneline yayılacak ve mümkün olan en geniş şekilde çocuklar bilgilendirilecek.

Yapılacak bu çalışmaların haricinde yeni bir de kurul kurulacak. Bu kurul sayesinde yeni tehditlerin ortaya çıkması durumunda, tehditlere karşılık anında önlem alınabilecek. Çalışmaların sonucunda çocukların daha bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanırken, günümüzün önemli sorunlarından birisi olan siber güvenlik hakkında da bilgi sahibi olmaları ve bu konuda madur olmamaları sağlanmak isteniyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/5-bakanliktan-sanal-tehditlere-karsi-ortak-hamle-2454301
23
10
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
10
3
0
0