Çözülmemiş 5 Gizem ve Bilimsel Açıklaması!

3
2
0
0
0
Uzun süre boyunca en çok konuşulmuş 5 gizem, aslında temel bilim ile açıklanabiliyor. Bunları okuduktan sonra hurafelere itibar etmeyeceksiniz.

Hepimiz gizemli hikayelere bayılırız. Çözülmemiş vakalar, ne olduğu belirlenemeyen cisimler, açıklanamayan doğa olayları ve benzerleri; gündelik hayatın sıkıcılığından bizi bir anlık da olsa sıyırır. Ancak her ne kadar inanmak istesek de bilim, bu tarz şeylerin çoğunun hurafe olduğunu kanıtlıyor. Bilinen 5 hurafeyi bilimsel olarak açıkladık.

Su Altındaki Garip Ses

1997’de, ilk internet efsanelerinden biri, suyun altından gelen sesti. Pasifik okyanusunda birbirinden 3000 mil uzakta iki farklı mikrofondan aynı ses geliyordu. Bilim adamlarının “The Bloop” adlandırdıkları bu fenomen, sanki dev bir hayvandan geliyordu.

Açıklandı:

“The Bloop” isimli ses, Antarktika’da buzların kırılmasının çıkardığı sesti. Kısa bir süre önce bilim insanları kısa bir süre önce bunu kanıtladılar. Aslında, içeceğinize her buz atışınızda benzer bir ses çıkıyor.

Arıların Kaybolması

Arıların yok olmaya başladığı günleri hatırlıyor musunu? Doctor Who’dan birçok diğer bilim kurgu dizilerine bu temanın işlendiğini? Herkesin, “Dünya’nın sonu mu geliyor?” diye düşündüğü günlerdi. Bazıları ise böcek ilacından dolayı öldüklerini ileri sürmüştü!

Açıklandı:

2014’te, “koloni çöküşü bozukluğu” olarak bulunan bu durum, pestid sınıfı maddelerde artış olmasının sonucu olduğu ortaya çıktı. Yani, aslında bir tür zehir arıların sayısını azaltıyordu. Şimdiden bu maddelere yasak gelmeye başladı. Her gün dünyada 20 milyar arı doğuyor. 10 yıl içinde bu sayının 25 milyara ulaşması bekleniyor.

Ceres’deki Uzaylılar

2015’te NASA’nın uzay araçlarından biri Ceres gezegenine gitmişti. Mars ve Jüpiter arasında olan bu gezegenin görüntüleri kafalarda karışıklık yaratmış, burada uzaylıların üs kurmuş olabileceği düşünülmüştü.

Açıklandı:

Çekilen fotoğraftaki bir uzay üssü değil, sadece bir tuz tepesiydi. Evet, bildiğimiz tuz. Aşırı derecede parlayan bu tuz tepesi, aslında Güneş’in ışınlarını yansıtıyor. Bilim insanları iyice kafa yorduktan sonra sırrı çözdü. Yine de heyecan verici, tuzun orada ne işi var?

Kan Ağlayan Meryem Heykelleri

İnsanlar, gözlerinden kan gelen Meryem Ana heykellerini gördüklerinde tapınmaya başlıyorlar. Peki McDonalds’ın kurucu, Ronald McDonald’ın heykeli kan ağlasayınca neden aynı tepkiyi vermiyorlar? Arada fark var mı?

Açıklandı:

Aslında yok. Çünkü heykelden gelen kan değil bir tür bakteri. Serratia marcescens isimli bakteri nemli bölgelerde yetişiyor. Kırmızı pigmentleri ile tıpkı bir kan gibi görünen bu bakteriyi birçok banyoda, fayans aralarında zaten görebilirsiniz. Aman tapınmaya başlamayın!

Marfa Işıkları

Neredeyse yarım yüzyıldır turistlerin ilgisini çeken bir bölge olan Texas eyaletinin Marfa kasabası, bu özelliğini gizemli ışıklarına borçlu. Yerli halk tarafından sık sık bildirilen gizemli ışıkların da aslında bilimsel açıklaması mevcut.

Açıklandı:

Texas Üniversitesi’nden bir fizik öğrencisi 4 gün boyunca bu olayı gözlemledi. Ünlü “Route 67” yolu bu bölgeden geçiyordu. Sonuç olarak buradaki gizemli ışılar, aslında uzaylılar değil araba farlarıydı.

Kaynak : http://www.cracked.com/article_24387_5-miracles-de-miracle-ized-with-basic-science.html
3
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
0
0
0