5 Dakika Boyunca Gökyüzünde Süzülen Meteorun Etkileyici Görüntüsü

0
0
0
0
0
5 Dakika Boyunca Gökyüzünde Süzülen Meteorun Etkileyici Görüntüsü
27 Temmuz gecesi çekilen videoda, bir meteorun yaklaşık 5 dakika boyunca gökyüzünde süzüldüğü görülüyor.

Yılın belli tarihlerinde meydana gelen meteor yağmurları, şu an Kaliforniya’nın kuzey kısımlarında hala devam etmekte. Dün akşam 21.45 sıralarında kaydedilen bir videoda, arkasında parlak iz bırakan meteorun 5dakika boyunca gökyüzünde süzüldüğü görülüyor. Delta Aquarids, Alpha Capricornids ve Perseids ismindeki bu meteor yağmurları, aslında 25 Haziran tarihinden itibaren başlamış olsa da son birkaç gündür gözle daha fazla görülür durumdaymış.

Yalnız videoyu çeken kişi meteorun görünmesinden hemen önce büyük bir patlama duyduğunu (sonik patlama sesi olduğunu iddia edenler de var) ve birkaç gün sonra bu durumun mutlaka haberlere konu olacağını söylüyor. Bazı Twitter kullanıcıları ise söz konusu videodaki meteorun Dünya’ya geri düşen eski bir uydu olabilme ihtimali üzerinde duruyorlar. Zira duyulan bu sonik patlama sesini insan yapımı bir nesnenin çıkarma ihtimali de bulunuyor. Fakat söylediğim gibi bunlar birer iddiadan ibaret.

Son olarak ABD Stratejik Komutanlık departmanı, şu ana kadar kendilerine herhangi bir hasarlı raporun ulaşmadığı yönünde duyuruda bulundu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0