50 Yıl Önce Kaybolan Uydudan Sinyal Gelmeye Başladı!

0
0
0
0
0
Amatör astronomlar tarafından alınan sinyallerin, 50 yıl önce kaybolan LES1 isimli uzay gemisine ait olduğu belirlendi. LES1, yeniden Dünya'ya sinyal göndermeye başladı!

50 yıl önce uzayın derinliklerinde kaybolan LES1 isimli uydudan sinyal alınmaya başlandı. 1967 yılında kayıplara karışan ve bir daha haber alınamayan uyduyu, amatör astronomlar buldu.

İngiliz radyo astronomu Phil Williams, uydudan ilk sinyal alan kişi. Kendisi gibi amatör astronom olan arkadaşları ile uzayı dinlerken, aldıkları mesajla şok oldular. Williams, “sanki benimle konuşan bir hayaletti” dedi. İlk önce uzaylılarla konuştuğunu düşünen Williams, sonrasında diğer ihtimalleri düşünmüş.

Büyük olasılıkla donanımında sorunlar meydana gelmiş uydunun, veri transfer eden kısmı aktifleşmiş olması seçenekler arasında. Makine güneş panellerine ışık geldiği için enerjisini yenilemiş ve tekrar, mesajlaşma birimini çalıştırmış olabilir.

LES1 Cape Canaveral’den 11 Şubat 1965’te fırlatılmak istenmiş fakat, 1967’de görevini tamamlayamayarak kontrol dışına çıkmıştı.

Kaynak : http://www.theladbible.com/more/viral-lost-satellite-starts-sending-messages-for-the-first-time-in-50-years-20161123
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0