Hevesimizi Erken Aldık: Kullanıcıların Neredeyse Yarısı, Telefonlarının 5G Özelliğini Kapatıyor

47
4
3
1
0
Android Authority adlı teknoloji sitesi, akıllı telefonlarında 5G teknolojisi bulunan bin 300'den fazla kullanıcıyla yeni bir araştırma başlattı. Araştırma sonunda, 5G özelliğini devre dışı bırakanların oranı %40'lara yaklaşırken, 5G'yi kapatmayan çoğu kullanıcının da henüz bu özelliği devre dışı bırakmayı bilmediği ortaya çıktı.

Son dönemde en çok konuşulan teknolojilerden birisi, akıllı telefonların hücresel ağlarında bulunan altyapının 5G'ye çıkarılması oldu. Piyasaya sürülen yeni akıllı telefon modellerinin çoğunda gördüğümüz bu teknoloji, ilk başta büyük bir heyecan yaratmış olsa da araştırmalar, 5G'nin henüz yeterli donanıma sahip olmadığını ve bu yüzden kullanıcılarını memnun etmeyi başaramadığını gösteriyor.

Android Authority tarafından yürütülen bir araştırma kapsamında, bin 300'den fazla katılımcının 5G teknolojisini ne kadar kullandığı araştırıldı. Sonuçlar, 5G teknoloji akıllı telefona sahip kullanıcılardan %40'ının bu özelliği kapattığını gösterdi.

5G kullanan çoğu kişi, bu özelliği nasıl devre dışı bırakacağını bilmiyor

5G

5G teknolojisine sahip akıllı telefon kullanıcılarının en büyük şikayeti, konum fark etmeksizin telefondan zayıf sinyal uyarısı alıyor olmasıydı. Aynı zamanda 5G'nin bataryayı daha çabuk tükettiği, bu yüzden şarjı bitmek üzere olan kullanıcıların ilk yaptığı şeyin 5G'yi kapatmak olduğu belirtiliyor. 

Kullanıcıların 5G teknolojisinden ne kadar faydalandığını görmek isteyen Android Authority, araştırmanın sonunda şaşırtıcı bir gerçekle karşılaştı. Bin 300'den fazla kişinin yer aldığı bu araştırmada, kullanıcılardan sadece %50,11'inin 5G'yi açık bıraktığı gözlemlendi. Ancak daha sonrasında, bu katılımcılardan çoğu kişinin 5G'yi nasıl devre dışı bırakacaklarını bilmedikleri ortaya çıktı.

5G'yi her zaman kapalı tutan kullanıcı oranı, %39,4. Bu kullanıcılar, akıllı telefonlarının 5G destekli olmasına rağmen hiçbir koşulda bu teknolojiyi kullanmamayı tercih ediyor. Son olarak, 5G teknolojisini şarjı bitmek üzereyken veya telefon zayıf sinyal verdiğinde kapatan kullanıcıların oranı ise %10,11

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/07/29/almost-40-of-owners-turn-off-5g-in-new-smartphones/
47
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
47
4
3
1
0