5G'nin Bağımsız Olarak Geliştirilmesine ve Dağıtılmasına Olanak Sağlayan Standartlar Tamamlandı

19
7
3
3
0
5G teknolojisi, pek çok alanda getireceği yenilikler sebebiyle büyük bir merakla bekleniyor ve adımlar da hızla atılıyor. Son haber ise teknolojinin artık hayli yakınımızda olduğunu gösteriyor.

5G, kullanım alanlarının genişliği ile standart bir telekominikasyon hizmeti olmaktan çok daha fazlasını vaat ediyor. Özellikle sanal gerçeklik ve akıllı ev ile akıllı otomobil teknolojilerinin geliştirilmesinde çok büyük katkısı olacağı düşünülen teknolojiye dair sürekli olarak yeni gelişme haberleri alıyoruz. Son haber ise 3GPP (The 3rd Generation Partnership Project)'den geldi. 3GPP, 5G için resmi olarak bağımsız hizmet standartlarının (Standalone Standard) hazır hale getirdiklerini açıkladı.

Bu yeni standart, 5G teknolojilerinin bağımsız olarak kullanılmasına ve geliştirilmesine izin verecek. Bu sayede yeni teknolojinin geniş kitlelere hızla ulaşması ve çok daha kısa sürede yaygınlaşması hedefleniyor.

3GPP'nin 5G projelerinde başkanlığı üstlenen Balázs Bertényi, bağımsız hizmet ve geliştirme sistemleri sayesinde 5G'nin küresel anlamda vizyonunun gelişeceğini ve adımın hayli önemli olduğunu vurguluyor. Geçtiğimiz Aralık ayında, 3GPP uluslararası 5G'yi yaymak için mevcut LTE teknolojisini kullanan bağımsız olmayan (Non-Standalone) standardı sonlandırmıştı. 

5G'nin 2018 sonlarında pek çok telekominikasyon şirketi tarafından test edilmesi ve 2019 itibari ile kullanıma sunulması bekleniyor. Ancak küresel anlamda bir yaygınlaşma için 2020 en net tarih olarak öne çıkıyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/5g-standalone-standard-approved
19
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
19
7
3
3
0