5G'nin Mobil Oyunlar Üzerindeki Etkisi Ne Olacak?

19
9
4
2
0
Yeni kablosuz iletişim teknolojisi 5G, mobil platformdaki oyunlara ne gibi değişiklikler getirecek? Gelin bu sorunun yanıtını detaylarıyla inceleyelim.

Günümüzde kullanıyor olduğumuz 4G (LTE) teknolojisinden çok daha yüksek bant genişlikleri ve neredeyse 10 kat kadar daha fazla hız sunan yeni internet teknolojisi 5G ile dijital dünyanın yeni bir çağa gireceği düşünülüyor. Peki 5G teknolojisinin mobil cihazlar üzerinden oynadığımız oyunlara ne gibi bir etkisi olacak?

5G teknolojisi sadece yüksek hızlarda veri transferi sağlamıyor. Yüksek hızda sağlanan transfer sayesinde istenen veri çok daha kısa zamanda aktarılacağı için kullanılan bant genişliği de bir o kadar kısa sürede serbest bırakılacak. Bu sayede 5G teknolojisi aynı zamanda ağdaki sıkışıklıkların da önüne geçecek.

5G'nin mobil oyun dünyasına yararları:

Mobil platformun Injustice 2 ve Valkyrie Profile gibi güncel oyunları, 1 GB'tan da büyük hâldeler. Günümüz kullanıcıları bu tür oyunları indirmek için mecburen Wi-Fi kullanıyorlar ancak bunun tek sebebi kota sorunu değil. 4G teknolojisinin yer yer yetersiz kalması da kullanıcıların bu indirme yöntemini tercih etmelerinde büyük rol oynuyor.

5G teknolojisi ile operatörlerin internet kotalarını yükselteceğine dair de bir bilgi bulunuyor. Buna örnek olarak İngiliz operatör şirketi EE'nin, 5G teknolojisi için aylık 30 GB ve 60 GB olmak üzere seçenekleri müşterilerine sunacağı açıklamasını verebiliriz. Bu doğrultuda oyuncular, çok daha rahat bir şekilde mobil cihazlarından istedikleri oyunu istedikleri yerde edinebilecekler.

Çevrimiçi oyunlardaki son yılların en büyük dertlerinde birisi olan gecikme (ping) süresi de 5G ile çok ama çok düşük seviyelere geriliyor. Bu teknolojinin sağladığı yüksek performanslı bağlantı ile oyuncular oyunlarını daha da aktif bir şekilde oynama şansını elde edebilecekler.

Bahsi geçen teknoloji, mobil cihazlarda oynadıkları oyunları aynı zamanda canlı yayın olarak izleyicilerine sunan kişiler için de büyük önem taşıyor. Hem oynanan oyun hem de aktarılan canlı yayın çok fazla bant genişliği talep ettiği için bazı durumlarda yayınlarda sorunlar çıkabiliyor. 5G teknolojisi sayesinde herhangi bir takılma ve donma gibi bir sorun olmadan mobil platformdan canlı oyun yayını gerçekleştirmek de artık mümkün olacak. PUBG Mobile yayıncıları artacak der misiniz?

Kaynak : https://www.techradar.com/news/this-is-how-5g-will-take-mobile-gaming-to-the-next-level
19
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
19
9
4
2
0