6. Sınıf Öğrencisi Selin, Engelliler İçin ‘Robot Rehber Köpek’ Projesiyle Uluslararası Birincilik Aldı!

45
3
2
2
0
Son yıllarda görme engelli insanlar için fazlasıyla tercih edilen rehber köpek uygulamaları, 6. sınıf öğrencisi Selin Alara Örnek’e ilham kaynağı oldu. Örnek, 20 ülkeden 400 aday projenin katıldığı yarışmada birinci oldu, Google’ın Dublin’deki ofisine davet edildi.

Son günlerde ülkemizdeki genç arkadaşlarımızdan gelen uluslararası başarılar göğsümüzü kabartıyor. O başarılara bir yenisi ekleyen minik mucit arkadaşımız Selin Alara Örnek, İrlanda’da tam 20 ülkeden 400 farklı aday projeye karşı yarışarak birincilik elde etti. Selin’in projesindeki amacı, en az birinci olması kadar gurur verici. 

Görme engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını kolaylaştıran rehber köpek uygulamasından ilham alan Selin, bunun için bir robot köpek geliştirerek Coolest Projects adındaki uluslararası yarışmaya katıldı. Yarışmaya 7 ila 17 yaş arasında 1000 öğrenci başvurdu ve her biri, teknoloji dünyasının önde gelen girişimcileri karşısında projelerini sergilediler.

Donanım kategorisinde yarışan Selin Alara Örnek ise kendi kategorisinde birincilik kazandı. Dublin’deki yarışmanın ardından Hürriyet gazetesinden Önder Öndeş’in sorularını yanıtlayan Selin, “Ailemle kurduğumuz standım büyük ilgi gördü. CEO’lar projemi çok beğendi. Hatta birisi, ‘Gelecekte bunun reklamlarını bile görebiliyorum’ dedi. Google’ın Dublin’deki merkezi de, babamın onlara projemden bahsetmesi üzerine bizi davet etti. Ofislerini uzmanlarla gezdik ve bana destek sözü de verdiler. Bunlar beni çok mutlu ediyor” dedi. 


Örnek ailesi

Minik mucit daha küçük yaşlarından bu yana teknoloji, fen ve mühendislik alanlarına ilgili olduğunu ve özellikle robotları çok sevdiğini söylüyor. Babası Altuğ Örnek ve Annesi Nedret Örnek’den büyük destek alan Selin bu yolda ilerlemek istediğini, MIT’de robot mühendisliği okumak istediğini ve sonrasında Google ya da NASA’da çalışmak istediğini söyledi. 

Yolun açık olsun Selin Alara! Ailene ve sana tebriklerimizi iletiyoruz.

45
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
45
3
2
2
0