60 Yaşındaki Adam, Et Yiyen Bakteriler Yüzünden Uzuvlarını Kaybetmek Üzere

49
5
3
2
1
ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Angel Perez, bir nehirden tatlısu yengeci avlıyordu. 60 yaşındaki adam, ertesi sabah uyandığında sağ bacağında ağrı ve şişlik hissetti. Saatler içinde hem kolları hem de bacakları kaşınmaya başladı. Ardından hastaneye yatırılan adamın her yeri çürümeye devam ediyor.

Nekrotizan Fasiit, nadir görülen ancak yakalanıldığında hayati sonuçlar doğurabilen bir tür “et yiyen bakteri” enfeksiyonudur. ABD’li 60 yaşındaki Angel Perez içinde şu sıralar son derece hayati sonuçları var. Zira sıradan bir yengeç avından sonra eve dönünce, sabahında kendisini hastanelik edecek olan bu enfeksiyondan habersizdi. 

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı. Kaşınma ve yanmayla kendisini göstermeye başlayan enfeksiyon, yavaş yavaş kollarına ve bacaklarına yayıldı. Uzuvlarındaki enfeksiyona karşı yapılan antibiyotik tedavisi sonuçsuz kalabilir. Bu nedenle yaşlı adamın kangren olmadan önce uzuvlarının kesilmesi gerekebilir. Doktorları, şanslarını sonuna kadar zorlasa da Perez’in bağışıklık sistemi çok hazırlıksız yakalandı. 

Sağlık örgütlerine göre pek çok insan, çiğ ya da az pişmiş deniz ürünlerini yedikten sonra et yiyen bakteri enfeksiyonuna yakalanabiliyor. Ayrıca açık bir yaranın hijyenik olmayan tuzlu su ya da deniz suyuyla karşılaşması, enfeksiyon nedenleri arasında yer alıyor. Bu enfeksiyonların “et yiyen bakteriler” olarak adlandırılmalarının nedeni, dokunun çürümesine ve zamanla ölmesine neden olmaları  

Perez’in sağ kolu sol koluna nazaran daha iyi durumda. Ancak sol kolu ve iki bacağı ciddi derece enfeksiyon hasarı aldı. Yaşlı adam şimdiden bacaklarını hareket ettirmekte oldukça güçlük çekiyor. Perez’in ailesi bu konuda biraz şanssız bir durumda. Zira ailenin farklı cilt sorunlarından muzdarip olduğu, benzer enfeksiyonlara karşı duyarlı oldukları biliniyor.

Et yiyen bakteri olarak bilinen bakterilerin yaşadıkları sular, genelde durgun sığ ve sıcak sahil suları oluyor. Deniz veya havuza girdikten önce ve sonra hijyen kurallarına dikkat etmek, eğer açık bir yara varsa önlem almak gerekiyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/health/article-5938053/Man-60-lose-limbs-flesh-eating-bacteria-crab-fishing-New-Jersey.html
49
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
49
5
3
2
1