66 Milyon Yıl Önce Antartika’da Yaşamış Dev Deniz Canavarı!

6
3
1
0
0
Bilim insanları, 2010'da Güney Kutbu'nda dev bir dinazor kalıntısı bulmuşlardı. Bu kertenkele ve balina karışımı bir yaratıktı ve adı yerel efsanelerde geçiyordu. Şimdi ise bu kemiklerin üzerinden eski çağların ekosisteminin nasıl olduğu araştırılıyor.

2010 yılında, dinazorlar çağında birçok sürüngenin atası olan bir deniz canlısı keşfedilmişti. Bilim insanları, bu canlının bugünkü balinalar gibi okyanusların kralı olduğunu, timsahlar, kertenkeleler ve kaplumbağa gibi sürüngenlerin onunla akraba olduğu düşünüyorlar.

Boyu yaklaşık 10 metreyi bulan bu canlıya “Kaikaifilu hervei” ismi verilmiş. Bu isim, iskeletinin bulunduğu bölgedeki halkın mitolojik bir canavara verdiği isim. Şili ve Arjantin halklarının mitolojisine göre evren, iki yaratığın birbiri ile kapışmasıyla yaratılmış.

Antartika’da bulunan dev deniz kertenkelesi, 70 cm büyüklüğünde bir kafatasına sahip. Bilimsel bulgular, sanki mitolojik anlatıları doğrular nitelikte. Zira kendisine en yakın “mosasaur”un boyutunun iki katı büyüklüğünde.

Meksika’ya çarpan büyük bir meteor ile tüm dinazorların soyu tükenmişti, buna Kaikaifilu da dahil. Güney Kutbu’nun Seymour Adası’ndaki son keşiflerde bu büyük deniz kertenkelesinin kemikleri, bize dinazorlar çağının çevre koşullarını verecek. Bilim insanları araştırmalarına devam ediyor.

6
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
1
0
0