7.5 Liralık Bir Aksesuarla Telefonunuzda Yapabileceğiniz 7 İlginç Şey

0
0
0
0
0
Sadece 7.5TL fiyata sahip olan OTG dönüştürücü ile yapabileceğiniz 7 şeyi anlatıyoruz.

Günümüz akıllı telefonları birçok işlevi yerine getiriyor olsa da daha fazla özellik katabileceğiniz aparatlarda mevcut. Bunların en basit hali olan OTG dönüştürücüler ile telefonunuza yeni işlevler katabilirsiniz.

Klasik USB bağlantısını Micro USB’ye çeviren basit bir adaptör, birçok anda işinize yarayabilecek ilginç işlevleri hayatınıza katabilir. İşte bunlara 7 ilginç örnek;

1- Ekstra Depolama

Eğer telefonunuzun depolama alanı sıkıntılı ve bir flash belleğe sahip iseniz tek yapmanız gereken flash belleğinizi ya da taşınabilir HDD'nizi OTG dönüştürücüsü ile telefonunuza bağlamak. Böylece telefonunuzdaki yedeklemek istediğiniz fotoğrafları, videoları bu flash belleğe yedekleyebilir, ya da dizi ve film sever biri iseniz flash belleğinizdeki içerikleri telefonunuzdan rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Bu arada, bunu OTG dönüştürücü yerine OTG belleklerle de yapabilirsiniz. OTG belleklere de buradan ulaşabileceğinizi hatırlatalım.

2- Fare/Klavye Bağlama

Bir klasik OTG işlevi olan klavye ve mouse bağlama ile telefonunuza bu dönüştürücü sayesinde klavye ve mouse bağlayabilir, tıpkı bilgisayarda kullandığınız gibi kullanabilirsiniz.

3- Oyun Kumandası Bağlama

Oyun konusunda zevkinizi katlamak isterseniz USB çıkışına sahip bir gamepad ile telefonunuzdan ya da tabletinizden mobil oyunları oynayabilirsiniz. Ancak bunu buradaki bağlantıda bulunan bluetooth gamepadler ile de yapabileceğinizi hatırlatalım.

4- LAN Bağlantısı Kurabilme

Bunu bileniniz eminim yoktur ya da çok azdır. Evet, ihtimali az olsa da mobil internetinizin bittiği noktada eğer bir Wi-Fi bağlantısı yok ise modemden LAN bağlantısı kurabilirsiniz. Tabii bunun için LAN bağlantısını USB’ye çeviren bir dönüştürücüye sahip olmanız da gerekecek. Fakat en sıkıntılı durum olabilecek mobil veri ve Wi-Fi yokluğunda ciddi manada hayat kurtaracak bir özellik.

5- DSLR Bağlantısı Sağlama

Bir DSLR kameraya sahip iseniz kameranın USB bağlantı kablosunu telefonunuza bağlayıp, DSLR Dashboard uygulamasını telefonunuza kurarak kameranızı telefonunuzdan yönlendirebilirsiniz. Bu da az kullanılacak olsa da fotoğrafçılar için önemli bir özellik olabilir. Hele ki DSLR’ınızın ekranında sorun varsa net bir hayat kurtarıcı özellik olacak.

6- USB / PC Kulaklığı Bağlama

Eğer elinizde çok sevdiğiniz bir kulaklık var ve bu kulaklık USB bağlantısına sahip ise dert etmeyin. OTG dönüştürücü satın alarak USB çıkışına sahip olan kulaklığınızı cep telefonunuzda rahatlıkla kullanabileceksiniz. Aynı zamanda eğer 3.5mm jack girişiniz kayboldu ise jack girişini USB’ye dönüştüren ufak ses kartlarından satın alarak bunu telefonunuza bağlayıp kulaklık ve mikrofon çıkışı ayrı olan kulaklığınızı da kullanabilirsiniz.

7- Başka Telefonu Şarj Etme

Eğer sizin ya da arkadaşınızın şarjı kritik noktalara inmiş ve diğer kişinin şarj durumu iyiyse hemen şarj kablosunun USB tarafına OTG dönüştürücüyü takarak şarj edebilirsiniz.

Sonuç olarak ufacık bir OTG dönüştürücü sayesinde birçok anda işinize yarayabilecek birçok özelliği telefonunuza kazandırabilir, acil durumlarda kurtarıcı görevi üstlenebilirsiniz. Ancak bu özellik sadece bazı cihazlar tarafından desteklenmekte. Bu sebeple deneme yanılma yoluyla öğrenmek durumundayız, fakat Asus ZenFone Max gibi destekleyen cihazlar mevcut.

Micro USB OTG dönüştürücüsünü buradaki bağlantıdan, type-c dönüştürücüyü buradan 7.5TL fiyatıyla satın alabilir, tüm dönüştürücü çeşitlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0