8 Bin TL Değerindeki Araca 55 Bin TL’lik Modifiye!

2
1
0
0
0
Modifiye araç sistemlerinin tanıtıldığı "Tuning Fest Denizli 2016"da, değeri 8 bin TL olan bir Lada’ya 55 bin TL’lik modifiye yapıldı.

Ülkemizin çeşitli yerlerinden getirilen modifiye araçların tanıtıldığı "Tuning Fest Denizli 2016", ziyaretçilere kapılarını açtı. Otomobiller dışında motosikletlerin ve kamyonetlerin de sergilendiği festivalde araçlar, pazar fiyatının on katı yüksekliğinde modifiye sistemlerine sahip.

Organizasyonun koordinatörlüğünü yapan Arif Şahin, modifiyenin zevk meselesi olduğunu ve bunu da aşırılığa kaçmadan, kurallar ve yasal çerçeve dahilinde herkese tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Modifiyeye toplum içinde sanki bir suçmuş gibi bakıldığını belirten Şahin, modifiye araçlar ve festivalle ilgili olarak şunları söyledi: 

"Aracın üzerinde 60 kilovat güç bulunmakta. Bu güçle açık hava sahne sunumları yapılabilmekte. Bu ürünlerin hepsini normal şartlarda bir araçta görme imkanı yok. Aracın piyasa değeri 60 bin lira, üzerindeki ekipmanın değeri 70 bin lira. Modifiyede üst limit yok. Ucu açıktır. Bu, aracın çok çok üstüne de çıkabilir. Belirlenen bütçeye göre aracın üzerinde değişiklikler yapılır. 5 bin liralık bütçe ayırırsanız 5 bin liralık sistem yapılır, 50 bin liralık bütçe ayırırsanız 50 bin liralık sistem yapılır. Örneğin tırın dorsesine böyle bir sistem yaparsınız o olay da milyonlara kadar çıkar. Modifiye bir suç değil, bir yaşam tarzıdır, gençleri modifiye yapmakla suçlamamak lazım. Takdir edip desteklenmesi lazım."

Lada 8 bin TL, modifiye 55 bin TL

Festivale Muğla’dan katılan Serdar Demir, Lada marka otomobilinin 8 bin TL, araç içerisine yerleştirdiği ses sisteminin ise 55 bin TL değerinde olduğunu söyledi. Demir ayrıca 13 bin TL’lik Tofaş marka otomobilinde de 60 bin TL’lik ses siteminin bulunduğunu belirtti.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0