8 Bin Yıllık, Dünyanın En Eski İncisi Bulundu

26
15
3
2
0
Dünyanın en eski doğal incisi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’nin dışındaki bir adada bulundu. 8 bin yaşında olan inci, Neolitik Dönem’de ziynet eşyası olarak kullanılıyordu.

Abu Dabi’nin dışında bulunan Marawah Adası’nda gerçekleştirilen kazıda, 8 bin yaşında bir doğal inci bulundu. Yetkililer, 8 bin yıllık incinin bulunmasının bölgede Neolitik Dönem’de de ticaret olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Abu Dabi Kültür ve Turizm Departmanı Başkanı Mohamed Khalifa Al Mubarak, “Abu Dabi’de dünyanın en eski incisinin keşfi, ekonomik ve kültürel tarihimizin çoğunun tarih öncesi şafağa kadar uzanan derin köklere sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

8 bin yaşında inci

Abu Dabi’nin dışında bulunan Marawah Adası’ndaki kazıda çalışan arkeologlar, incinin MÖ 5800 ile 5600 yılları arasında tarihlendiğini belirtti. Arkeologlar, doğal incinin yaşını belirlemek için incinin radyokarbon tarihini kullandılar. Uzmanlar incinin büyük bir ihtimalle, ziynet eşyası olarak kullanıldığını açıkladı. 

Marawah Adası’nda yapılan kazılarda yıkılmış olan taş yapılara odaklanıldı. Taş yapılarda yapılan kazıda seramik, kabuk ve taştan boncuklar, çakmaktaşından yapılmış ok başları ortaya çıkarıldı.

Marawah Adası’nda ortaya çıkarılan 8 bin yaşındaki doğal inci, Abu Dabi’de 30 Ekim’de açılacak Louvre Abu Dabi’nin “10.000 Yıllık Lüks” sergisinin bir parçası olarak sergilenecek. 

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50125603
26
15
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
26
15
3
2
0