900 Milyon Qualcomm İşlemcili Android Cihazını Etkileyen Yeni Güvenlik Tehdidi Ortaya Çıktı!

0
0
0
0
0
Qualcomm çipsetlerini barındıran 900 milyon Android telefon ve tabletler yeni güvenlik açığı yüzünden tehlike ile karşı karşıya

Günümüzde Android akıllı telefonların büyük bir çoğunluğunda yer alan Qualcomm çipsetleri, performans açısından oldukça iyi. Bu sebeple daha ucuz yollu MediaTek işlemciler yerine Qualcomm tercih edilirken, Huawei ve Samsung ise kendi işlemcilerini üretiyor.

Bu bağlamda toplamda 900 milyonu aşan Android tabanlı telefon ve tabletler varken direkt olarak bu çipset üzerinden gelen bir açık tehlikesi, tüm cihazlar için ciddi sorun oluşturuyor. Quadrooter adını taşıyan ve herhangi bir izne gerektirmeden direkt olarak çipset üzerinden gelebilen bu tehlike ile root etişimi sağlayabilen hackerlar Android cihazınızda tam yetkiye sahip olarak istediği bilgiyi alabiliyorlar.

Dünyanın En Güvenli Android Telefonu da Artık Güvenli Değil!

İlk olarak LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, Huawei Nexus 6P ve Snapdragon 820 kullanan Samsung Galaxy S7 ile Galaxy S7 Edge’de ortaya çıkan bu detay aynı zamanda BlackBerry tarafından “Dünyanın en güvenli Android telefonu” olarak lanse edilen DTEK50 dahi bu açığa maruz kalarak en güvenli telefon olmaktan çıkıyor.

Google’ın bu açığı kapatabilmek için hem Qualcomm ile hem de güvenlik şirketleriyle ortak bir çalışma yürüterek Eylül ayı güvenlik yaması ile çözmesi beklenirken bu süreçte cihazlarda çeşitli güvenlik sorunları baş gösterebilir

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0