Samsung Galaxy Note 7 Almak İçin 5 Neden

1
0
0
0
0
Yeni bir akıllı telefon alırken tercihinizin Galaxy Note 7'den yana olmasını sağlayabilecek 5 nedeni detaylı bir şekilde derledik.

Samsung’un yeni üst seviye akıllı telefonu Galaxy Note 7, New York’ta düzenlenen etkinlikle birlikte tanıtılmasının ardından tüm dünyada ses getirmeyi başardı. Biz de bu yazımızda teknoloji mağazalarında yakında tüketicilerle buluşacak Galaxy Note 7’yi almanız için 5 nedeni detaylarıyla birlikte derledik.

Bu içerikte hiç teknik özelliklere girişmeden sadece cihazın tüketici tarafında sunduğu avantajlara yer verdik. Zaten cihaz bu dönemin en üst teknik özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Cihazın teknik detayları için Note 7 ile ilgili hazırladığımız diğer içeriklere gözatabilirsiniz.

1) Büyük ekranına rağmen ergonomik olması

Özellikle büyük ekranlı akıllı telefon isteyen kişiler için üst seviyede önemli seçeneklerden olan Note 7, 5.7 inçlik dev ekranının yanı sıra hem ekran – kasa oranının yüksek olması hem de kavisli yapısıyla avuca oturması nedeniyle tek elle rahat bir şekilde kullanılabiliyor.

Örneğin çoğu kişi iPhone 6S Plus’ı kullanırken 5.5 inçlik ekranda tek elle kullanım konusunda ciddi zorluklar yaşanmasına rağmen eliniz çok da küçük değilse daha büyük ekranlı Note serisinin bu açıdan avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii yapıya değinmişken cihazın görselliğinden bahsetmeden olmaz. Samsung Galaxy Note 7, şirketin son dönemdeki tasarım anlayışını izlemesinin yanı sıra hem önü hem de arkası kavisli camdan (edge ekranı) oluşan şık bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ama yine de tasarımı ayrı bir neden olarak paylaşmak istemedik; çünkü tasarımı beğenip beğenmemek bu tür cihazlarda kişiden kişiye göre değişir.

2) Yenilenen TouchWiz Arayüzü

Artık hantal arayüzünü yavaş yavaş sadeleştirerek kararlı olması için çabalayan Samsung, Note 7’de de önemli bir adım atarak TouchWiz arayüzünü ek özelliklerden vazgeçmeden sadeleştirmeyi başarmış. İlk deneyimleri dikkate aldığımızda Galaxy Note 7’nin akıcı bir arayüzü olduğu görülüyor; tabii daha önceki cihazlarda da ilk etapta sıkıntı yaşanmasa da iki üç ay sonra arayüzde yaşanan sorunlar Samsung kullanıcıları tarafından ciddi şekilde eleştiriliyordu. Umarız bu tür aksaklıklar Note 7’de de karşımıza çıkmaz.

Tabii TouchWiz ve Android ne kadar stabil hale getirilse de hala Android cihazlar yazılımdaki kararlılık açısından iOS’in gerisinde kalıyor. Ama öte yandan TouchWiz’in sunduğu ek özellikler kullanıcıları Note 7’ye çekebilir.

3) Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık

Samsung Galaxy Note 7, tıpkı kardeşi Galaxy S7 ve S7 Edge gibi IP68 Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık sertifikası sayesinde tatlı suda 1 metre derinlikte 30 dakika kadar suya karşı dayanabiliyor. Havuzda, duşta ya da en basitinden yağmur altında Galaxy Note 7’yi gönül rahatlıyla kullanabilirsiniz. Üstelik su altındaki kullanımda Note 7’nin rakiplerine göre çok büyük bir avantajı daha var; o avantaj ise hemen aşağıdaki maddemizde yer alıyor.

4) En Önemli Neden: S-Pen

Aslında Note 7 alıp almama konusunda sizin için en önemli kriter S-Pen olmalı. Eğer “Ben kalemi kullanmam, ne gerek var kaleme?” düşüncesinde olan birisiyseniz Note 7’ye göre daha uygun fiyatlı Galaxy S7 Edge ya da farklı cihazlara bakabilirsiniz.

Yeni S-Pen ile birlikte öncelikli özellik S-Pen’in de suya karşı dayanıklılık göstermesi. Bildiğiniz üzere IP68 sertifikasına sahip çoğu akıllı telefonu havuzun altına soktuğunuzda hem eliniz iletken hem de su iletken olduğu için kontrol edemiyorsunuz. Ancak Samsung’un özel olarak yaptığı bir geliştirmeyle birlikte S-Pen sayesinde suyun altında da Galaxy Note 7’yi kontrol edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra S-Pen iş kullanıcıları için de önemli yenilikler sunuyor. Örneğin bir not alırken silgiyi seçmek yerine vakit kaybetmeden S-Pen’deki tuşa basılı tutarak silgiyi aktif edebiliyorsunuz. Yine hassasiyeti arttırılan S-Pen ile cihaz üzerinde çizimlerinizi daha rahat bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ayrıca S-Pen’de YouTube videosundan basit bir şekilde GIF oluşturma gibi farklı yeni özellikler de mevcut.

5) İris Tarayıcı

Samsung Galaxy Note 7 için diğer bir öne çıkan yenilik ise iris tarayıcı. Sizi gözünüzden tanıyan Note 7, kzıılötesi iris tarayıcısı sayesinde gözlerinizi tarıyor ve sizin olduğunuzu anlarak kilidini açıyor. Tabii sadece kilit ekranında değil; klasör şifreleme gibi farklı alanlarda da kullanılıyor. Samsung’un yaptığı açıklamaya göre yakında ödeme yaparken güvenlik için de iris tarayıcı kullanılabilecek.

 

Ayrıca Galaxy Note 7’de iris tarayıcının yanı sıra parmak izi okuyucu da bulunuyor. Yine de iris tarayıcı gibi devrimsel bir yenilik cihazda karşımıza çıkarken parmak izinin pabucu biraz dama atılacak gibi.

Bu yazımızda detaylı olarak Samsung Galaxy Note 7’yi tercih etmeniz için önemli 5 nedenden bahsettik. Birçoğunuzun gözleri kamera performansını aramıştır diye kamera konusunu da araya sıkıştırmak istiyorum.

Galaxy Note 7’nin gayet başarılı bir kamerası var ancak listede yer almamasının nedeni Galaxy S7 ile Note 7’nin aynı kameralarla birlikte gelmesi. Sadece Note 7 kamera yazılımı tarafında HDR video kaydetme gibi özelliklerle ek avantajlar sağlıyor. Yani hem S7 hem de Note 7 kamera konusunda en iddialı cihazlar arasında yer alıyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0