İzmir'de A Haber Ekibine Ait Otomobile Uçak Çarptı

179
16
7
7
1
İzmir'de A Haber Ekibine Ait Otomobile Uçak Çarptı
İzmir’de oldukça ilginç bir kaza yaşandı. ATV ve A Haber ekibine ait otomobile o sırada karşılarından gelen uçak çarptı. Şiddetli bir kazanın eşiğinden dönülen olayın görüntüleri, sosyal medyada viral oldu.

Aracınızla yolda ilerlerken, karşınızdan gelen bir uçakla kafa kafaya çarpışma ihtimaliniz yüzde kaçtır? Muhtemelen bunu hesaplarken fazlasıyla gereksiz vakit kaybederiz, ancak gelen haberlere göre böyle bir ihtimalin olduğunu da biliyoruz. 

İzmir’in Çeşme ilçesinde, özel bir havayolu şirketine ait olan uçakla yerli turistlere şehir turları düzenleniyordu. A Haber ekibi ise söz konusu turları haberleştirmek için bölgeye gittiler. Görevlerini yapan gazeteciler, çekimleri tamamladıktan sonra kanala ait araçla dönüş yoluna koyuldular. Araç içerisinde bir muhabir ve bir de kameraman bulunuyordu. Dönüş yolunda piste yakın oldukları için alçak uçuş yapan bir uçakla karşılaştılar.

O anlardan sonra yaşanan gelişmeler şu şekilde:

İnişe hazırlanan, iniş takımlarını açıp piste yaklaşan uçak artık çok alçak bir irtifada bulunuyordu. Çarpışma sonrasında uçağın sağ tekerleğinin araca çarptığı, aracın ön camının kırıldığı bildirildi. 

Olay sırasında kayda geçen kameraman Tayfun Er, yaşadıklarını Sputnik'e şu şekilde aktardı:

"Uçağın içinden de çekim yaptık, yolcularla da konuşup haberi tamamladık. Daha sonra pilot havada hareketler yaparak bize veda selamı verdi. İki kez üzerimize sorti yaptı ben de bu iddialı hareketleri yerden kameramla kaydettim. Daha sonra devam ettiğini görünce sosyal medya hesaplarımda paylaşma düşüncesiyle cep telefonumu çıkardım ve üçüncü sortiyi telefonumun kamerasıyla çekerken uçağın içinde bulunduğumuz otomobile doğru çok alçaktan geldiğini gördüm. Hemen aracı durdurdum, sağ kapıyı açıp yere eğilip çekime devam ettim. O sırada uçağın iniş takımının sağ tekeri otomobile çarptı ve patlayan ön camın parçaları yüzüme geldi. Ciddi bir yaralanma olmadı. 30 yıllık meslek hayatımda savaş bölgeleri başta olmak üzere pek çok riskle yerde bulundum. İlk kez otomobile uçak çarptığını gördüm. Pilottan şikayetçi olmadık, maddi zararı karşılayacak."

Kaynak : https://twitter.com/sputnik_TR/status/1021392644549873664
179
16
7
7
1
Emoji İle Tepki Ver
179
16
7
7
1