AB, Tekelleşme Karşıtı Yasaları İhlal Eden Google'a 5 Milyar Dolar Ceza Verdi

14
7
5
3
2
Avrupa Birliği, Android işletim sistemi ile rakipleri üzerinde haksız rekabet ortamı oluşturan Google'a tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği gerekçesi ile 5 miliyar dolar para cezası kesti.

Avrupa Birliği Tekelleşme Karşıtı Düzenleyicileri, Google’ın Android işletim sistemi ile rakiplerine karşı haksız rekabet ortamı oluşturduğuna yönelik iddialar neticesinde başlatılan soruşturmayı tamamladı. Bugün (18 Temmuz) itibari ile yapılan açıklamaya göre Google, tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği gerekçesi ile 5 milyar dolar (24 Milyar TL) cezaya çarptırıldı.

Yetkililere göre resmi konutla ilgili resmi açıklama öğleden sonra gerçekleştirilecek. Fakat düzenleyicilere yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Google, Android işletim sisteminde bulunan Chrome mobil web tarayıcısı ve diğer servisleri ile rakiplerine karşı haksız rekabet ortamı oluşturmakla suçlanıyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Google’a kesilecek ceza 4.3 milyar euro olacak. Bu da Google’ın tekelleşme karşıtı yasalar nedeni ile şu ana kadar verilmiş en büyük cezayı alacağı anlamına geliyor. Şu ana kadar verilmiş en büyük ceza 2.4 milyar euro olmuştu. Söylentilere göre Google’ın böyle büyük bir ceza alması, Android akıllı telefon üreticilerinin Google uygulamalarını cihazlarında dahili olarak bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırabilir.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-eu-google-antitrust/eu-to-hit-google-with-4-3-billion-euro-fine-in-android-case-source-idUSKBN1K80U8?feedType=RSS&feedName=technologyNews
14
7
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
14
7
5
3
2