ABD, Almanya'yı Huawei Altyapısını Kullanmaması Konusunda Tehdit Etti

75
20
9
2
1
ABD'nin Huawei ile olan savaşı bitmek bilmiyor. Trump yönetimi, son olarak Almanya'dan Huawei altyapısını kullanmayı bırakmalarını istedi.

The Wall Street Journal'ın haberine göre ABD, Almanya’ya Çinli şirket Huawei ile ilgili gelecek planlarını bırakması gerektiğini, aksi takdirde ABD istihbaratına erişimlerinin engelleneceğini söyledi. Huawei, ABD tarafında Çin hükümetine casusluk yaptığı suçlamalarıyla yüz yüze kalmıştı.

Şirket, ABD tarafından gelen bu iddiaları tamamıyla yalanlarken ABD’nin bu iddialarını doğrulayacak herhangi bir kanıt sunmadığını da belirtti. Trump yönetimi müttefiklerini Huawei ile olan ilişkilerini kesmeleri konusunda baskı altına almaya çalışırken Almanya, planlarını uygulamaya ve Huawei’ye herhangi bir yaptırım uygulamamaya devam ediyor.

Gazetenin paylaştığı habere göre ABD büyükelçisi, Almanya’ya Huawei’nin yeni nesil 5G altyapılarını kullanırlarsa ABD’nin bazı sırları paylaşmayı durduracağını söyledi. ABD’nin planları ise Almanya ile tüm istihbarat paylaşımını kesmek değil, eğer ki Huawei ekipmanları Almanya’da kullanılırsa istihbaratların kapsamını daraltmak.

Şirketin, ABD’de de savaşı bir yandan sürerken, ABD Adalet Bakanlığı Huawei’yi ticari sırları çalmakla suçlamış ve şirketin CFO’su ABD’ye iade süreciyle karşı karşıya kalmıştı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/11/18260344/us-germany-huawei-5g-letter-security
75
20
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
75
20
9
2
1