ABD Başkanı Donald Trump, Twitch'te Canlı Yayın Yapmaya Başladı

164
17
8
6
6
2020 yılında yapılacak başkanlık seçimlerine yönelik kampanyalarına devam eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, seçmenlere ulaşmak için oyun odaklı canlı yayın platformu Twitch’i kullanmaya başladı.

Sosyal medyayı en aktif kullanan liderlerden biri olan ABD Başkanı Donald Trump, bunun meyvesini 2016’daki başkanlık seçimlerinde almıştı. Kimsenin ihtimal vermemesine rağmen yarışı kazanan Trump, 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için de sosyal medyayı en güçlü enstrüman olarak görüyor.

İkinci dönem başkanlık yarışına geçtiğimiz haziran ayında başlayan Trump, seçmenlere sesini duyurabilmek için oyun odaklı canlı yayın platformu Twitch’i kullanmaya başladı. ABD Başkanı’nın Twitch üzerinden yayınlanan Minneapolis’teki ilk mitingi, anlık olarak 12.000 kişi tarafından izlendi. 

trump

Popüler servisin, politikacılar veya onların yaptığı politik konuşmalar için çizdiği özel bir sınır yok. Hatta Trump, yaptığı konuşmada Twitch’in sahibi olan Jeff Bezos’u ve onun gazetesi Washington Post’u da sık sık hedef tahtasına oturttu. Trump, Amazon’un Amerika’daki istihdam yapısını tehdit ettiği ve bazı işlerin önemini kaybetmesine neden olduğu için milyarder girişimciyi suçluyor.

ABD Başkanı’nın Twitch’i kullanmasının bir başka tuhaf yanı ise video oyunlarına bakış açısı olsa gerek. Hatırlayanlar olacaktır; Trump, geçen mayıs ayında savaş oyunlarının çocukları saldırgan ve duyarsız yaptığını iddia etmişti. Fakat şimdi, ironik bir şekilde Trump’ın kampanyaları popüler battle royale oyunları Fortnite ve Apex Legends için yapılan akışların hemen yanında yayınlanacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/10/twitch-donald-trump/
164
17
8
6
6
Emoji İle Tepki Ver
164
17
8
6
6