ABD'de İnternete Erişimi Engelleyen Siber Saldırının Zararı: 7 Milyar Dolar

0
0
0
0
0
ABD'de İnternete Erişimi Engelleyen Siber Saldırının Zararı: 7 Milyar Dolar
Rusya ve Çin kaynaklarından yapılan siber saldırının ABD'yi yaklaşık 7 milyar dolar zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sunuculara yapılan siber saldırı sonucunda ABD'deki kullanıcıların %78'i yapılan saldırıdan etkilenmiş ve internete erişim sağlayamamıştı.

Bu büyük çaplı DDoS saldırısı sonucunda Netflix, WhatsApp ve Spotify gibi dev ABD merkezli hizmetlere erişimde kullanıcılar zaman zaman zorluk yaşarken, ABD merkezli servisler bir süre ülkemizde de erişilemez durumda olmuştu. Bu dev DDoS saldırısının kaynağı ve ABD'ye olan maliyeti açıklandı.

Daha önce Rusya ile ABD arasında siber dünyada yaşanan gerginliğin bir ürünü olduğu belirtilen DDoS saldırısının Rusya ve Çin kaynaklarından geldiği belirtiliyor. Bu saldırının yarattığı maddi hasar ile uzmanlar tarafından yaklaşık 7 milyar dolar olarak görülmüş.

Aynı zamanda ABD kanadından da Rusya'ya yönelik bir siber saldırı gerçekleşeceği tahmin edilirken dünyada teknoloji anlamındaki en büyük ülkeler arasında siber savaş belki de resmen başlamış oldu. Bakalım ilerleyen dönemlerde internet ve diğer ülkeler bu durumdan nasıl etkilenecek?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0