ABD Donanması; F-35’lerden Oluşan Filosuyla Devasa Uçak Gemilerini Pasifik Okyanusu'na Gönderdi

48
12
11
9
2
Son dönemde Trump'ın etkisi ile daha da agresif bir yapıya bürünen Amerika Birleşik Devletleri; F-35'lerden oluşan filosunu, uçak gemileriyle gizlice Pasifik Okyanusu'na sürdü. Hedefte Çin ve Kuzey Kore gibi ülkeler var.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en başarılı silahlarından biri olarak kabul edilen F-35 tipi uçaklar, bildiğiniz üzere yeni tasırımları ile uçak gemilerine uygun hale getirildi. Yeni versiyonları ile Amerikan uçak gemileri için eşsiz bir nimete dönüşen F-35B’ler, dünya medyasından gizli olarak yeni görev yerlerine gönderildi.

Sızıntılar sonrası Amerikan donanmasından gelen açıklamaya göre “Hayalet Uçak” olarak bilinen F-35’lerle dolu filoların bulunduğu uçak gemileri, Çin ve Kuzey Kore gibi ülkelerin yakınlarında Pasifik okyanusunda kendine yer bulmuş durumda.

Temel anlamda Çin ve Kuzey Kore’den gelebilecek tehditlere yönelik geliştirilen bu hamlenin her ne kadar ulusal sınırlarını ihlal etmediği söylense de Amerika Birleşik Devletleri’nin zaman zaman gizli uçuşlarla istihbarat toplamayı hedeflediğine yönelik söylentiler mevcut.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/us-navy-quietly-sends-f-35-aircraft-carrier-to-pacific-china-south-sea-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=referral
48
12
11
9
2
Emoji İle Tepki Ver
48
12
11
9
2