ABD Hava Kuvvetleri, Askeri Uyduya Sızmaları İçin Hackerlara Meydan Okudu

28
4
3
1
0
ABD Hava Kuvvetleri, geçen ay Las Vegas'taki Defcon isimli hacker konferansında bir F-15 savaş uçağı veri sistemini, güvenlik araştırmacılarının tümüyle parçalara ayırarak ciddi güvenlik açıkları bulmasını sağlamıştı. USAF, bu sonuçtan çok memnun kalmış olacak ki gelecek yıl bir uydu getiriyor.

ABD Hava Kuvvetleri, çok yakında beyaz şapkalı hackerlar için alışılmadık bir davete hazırlanıyor. Hackerlardan beklenen ise dünya çevresinde dolaşmakta olan bir askeri uyduya sızmak ve kontrolünü ele geçirmek. 

ABD Hava Kuvvetleri, yakında bu sisteme sızabileceğini düşünen hackerların başvurularını isteyecek. Hackerlar, aktif bir uydunun Dünya'ya bakan kamerasını ele geçirmeye ve kontrol etmeye çalışacaklar.

"Dışarıdan birilerini benimseme korkumuzu yenmeliyiz"

uydu

Hava Kuvvetleri'nin asistan sekreteri Will Roper, “Güvende olmamıza yardımcı olması için dışarıdan birilerini benimseme korkumuzu yenmeliyiz. Hâlâ 1990'lardan kalan siber güvenlik prosedürlerini uyguluyoruz. Çok kapalı bir modelimiz var. Kapalı kapılar ardında bir şeyler inşa etmemiz ve kimsenin onlara dokunmaması durumunda güvende olacaklarını varsayıyoruz. Analog dünyada bir dereceye kadar doğru olabilir ancak giderek artan dijital dünyada her şeyin içinde bir yazılım var” şeklinde konuştu.

Roper, güvenlik açığı bulma konusunda üstün olan hackerlarla iş birliği yaparak askeri siber güvenlik tedarik zincirindeki bütün açıkların kapatılabileceğini umduğunu söyledi. Hackerlar, uyduya sızabilecek mi bekleyip göreceğiz. Siz de görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.wired.com/story/air-force-defcon-satellite-hacking/
28
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
4
3
1
0