ABD Hükümeti, Akıllı Silahlar İçin Resmi Kılavuz Yayınladı!

0
0
0
0
0
ABD hükümeti, akıllı silahların üretilmesinde belli standartlar belirlemek için bir kılavuz belge yayınladı. Bu kılavuz, geçtiğimiz Haziran'da silah üreticilerine yapılan tavsiyelerin bir benzeri niteliğinde.

Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda, ABD Adalet Bakanlığı tarafından akıllı silah üreticilerine bir takım tavsiyelerde bulunulmuştu. Güvenlik güçlerinin tabancalarında görmek istedikleri özelliklerin sıralandığı bu tavsiyeler arasına, kullanıcı için güvenlik önlemleri, tekrar şarj edilebilir-değiştirilebilir piller ve bazı ölçüler dahildi. Şimdi ise bu taslak metne çok benzer, resmi bir kılavuz yayınlandı. Bu kılavuzda akıllı silahlara belli standartlar getirildi. Mesela, alet yetkili bir kişinin elinde olmadığı zaman, ateş etme özelliği devre dışı bırakılabilecek. Kullanıcı güvenliği için geliştirilen kısımlar, silahın kalıcı parçaları olacak. Fakat cihazlarda kolye, jeton ve benzeri aksesuarlar ile doğrulama yapılabilecek.

Ayrıca düzenlemede, akıllı silahların yapamayacağı şeyler de belirtilmiş. Operasyonlara zarar verecek bazı özellikler yasaklanmış. Örneğin silah, akıllı özellikleri arızalı ise anında emniyet kilidini açmak zorunda. Bu kararın, silah güvenliği alanındaki teknolojik gelişmelerin büyümesi için atılmış bir adım olduğu ileri sürülüyor. Böyle bir kılavuzun yayınlanması güzel, sonuçta sektör için bir standart oluşturuyor. Ancak bu sadece Adalet Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda değil; silah alan hükümetlerin ve emniyet güçlerinin de ortak ihtiyaçları göz önüne alınarak oluşturulmuş bir kılavuz. Umarız düzenlemeden, yalnızca kanun dışı davranışlarda bulunanlar zararlı çıkar.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/19/us-government-releases-official-guidelines-for-smart-guns/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0