ABD'li Kargo Şirketi FedEx'e Çin'de Soruşturma Açıldı

14
7
3
1
1
Çin'de işler kızışıyor. Teslim ettiği hatalı kargolar sebebiyle FedEx soruşturma altında.

ABD merkezli hızlı teslimat servisi FedEx'in paketleri doğru adreslere götürmeyerek Çin hukukunu ve endüstri kurallarını ihlal ettiği belirtiliyor. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ve ilgilerini içeren yasal hakların tamamen ihlal edilmesi sebebiyle ilgili Çin makamları soruşturma başlatmaya karar verdi.

Geçtiğimiz haftanın başlarında Huawei'nin dokümanlarını içeren ve Çin'e gidecek olan iki adet paketi ABD'ye götürmek gibi bir hataya karışan FedEx, daha sonra bu paketleri Huawei'ye geri teslim etmişti. Teslimatın hatalı gerçekleşmesi sebebiyle Huawei'den resmi olarak özür dileyen FedEx için hükümet harekete geçti ve diğer yabancı şirketlere de uyarı olması amacıyla bahsi geçen soruşturmayı açtı.

Çin'den gelen açıklamada ise “Çin, Çin yasalarına, düzenlemelerine, pazar/sektör kurallarına, müşterilerin meşru haklarına ve sözleşme şartlarına uymaları hâlinde yabancı şirketleri güzel bir şekilde karşılıyor." ifadelerinde bulunarak herhangi bir yasayı ihlal etmeyen şirketlerin endişelenmesi gereken bir durumun ortada olmadığına işaret etti.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-huawei-tech-fedex-probe/china-to-investigate-whether-fedex-harmed-client-interests-xinhua-idUSKCN1T2338?feedType=RSS&feedName=topNews
14
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
7
3
1
1