ABD'nin Yasak Kararından Huawei Ne Kadar Etkilenecek?

28
13
10
6
3
Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı neticesinde birçok firma bundan kendisine düşen payı aldı. Son zamanlarda hepimizin duyduğu ve bu olaydan etkilenen iki firma ise Google ve Huawei.

ABD Başkanı Donald Trump'ın birkaç hafta önce ABD'li firmaların 'ulusal güvenlik tehdidi oluşturan' ülkelerden telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnameye onay vermesinden sonra Google ve Intel gibi firmalar, Huawei ile iş birliğine sınır getirmişti.

Ardından kara listeye alınan Huawei'ye uygulanan kısıtlamaların bir kısmının 90 günlüğüne askıya alındığını açıklayan ABD Ticaret Bakanlığı, böylece mevcut akıllı telefon ve tabletlerin güncellenebilmesi için süre tanımış oldu. Huawei bu 90 gün içinde gerekli ABD mallarını alıp depolayabilecekken sonrasında lisans onaylı ABD ürünü alamayacak.

Peki, Huawei'nin bu ticari krizden kaybı ne olacak? TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, en çok telefon satan firmalardan biri olan Huawei'nin ayda 10 milyon adet kadar düşebileceğinin çok yüksek bir ihtimal olduğunu söylüyor.

Çinli teknoloji devi yakın zamanda Apple'ı geride bırakarak Samsung'dan sonra en çok telefon satan firma olduğu için bu durum Apple'a ciddi yarayacak gibi duruyor. Elbette Çin'in de buna bir şekilde karşılık vereceğini ve işlerin tamamen ters tepebileceğini de söylemeden geçmeyelim.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/istegoogle-krizinin-huaweiye-maliyeti,ay8idGofw0aQ-dq7FJQing
28
13
10
6
3
Emoji İle Tepki Ver
28
13
10
6
3