ABD’nin Satranç Birincisi ve Tesla Model 3 Arasındaki Satranç Maçı (Video)

26
7
4
0
0
ABD’nin Satranç Birincisi ve Tesla Model 3 Arasındaki Satranç Maçı (Video)
Yapay zekâ ve insanların en çok karşı karşıya geldiği oyunlardan biri olan satranç, yeni bir karşılaşmaya daha sahne oldu. ABD birincisi Fabiano Caruana ve Tesla Model 3 bir araba arasında yapılan maç, videoya kaydedildi.

Tesla marka arabalar, aldıkları yeni güncellemeyle birlikte satranç oynayabilmeye başladılar ancak uygulamayı geliştirenler, muhtemelen oyunu yaparken kullandıkları yapay zekâyı ABD’nin en iyi satranç oyuncusuna karşı gelecek şekilde oluşturmadılar. ABD’nin bir numarası ve dünya sıralamasında iki numara olan satranç oyuncusu Fabiano Caruana, yakın zamanda Tesla Model 3 bir arabaya karşı oynadı. Tahmin edebileceğiniz üzere sonuç, Deep Blue ve Kasparov’un verdiği mücadeledeki gibi olmadı.

Fabiano Caruana’nın Tesla’nın yapay zekâsını alt etmesi 5 dakikadan az sürdü. Hatta bu sırada Caruana’nın yaptığı şeyi çok ciddiye aldığını söylemek zor çünkü Caruana, oyunu oynarken aynı zamanda anlatıyordu da. Yani konsantre olmak gibi bir ihtiyaç hissetmedi. Dilerseniz maçın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Arabanın yaptığı bazı mantıksız hamleler var ancak bahsi geçen yapay zekâ, süper güçlü olmadığı için bu gayet anlaşılabilir bir durum. Tüm bunların yanı sıra sonuçta Caruana dünyanın en iyilerinden biri. Hatta Caruana’nın maç bittikten sonraki yorumu, yapay zekânın çok da kötü olmadığı yönünde. Tesla, Caruana’nın beklediğinden daha iyi bir maç çıkarmışa benziyor.

Videoda görülebildiği üzere Tesla hamleleri yapmadan önce rakibini biraz bekletiyor. Bu yüzden Caruana gibi 5 hamle sonrasını bile aklına kurmuş bir oyuncu, Tesla’dan çok daha hızlı bir şekilde oynayabiliyor. Bu arada Caruana’nın bazı kararlarında zorlandığı rahatlıkla anlaşılabiliyor. Yani Tesla, aslında iyi bir oyun çıkarıyor ancak son süreçte yaptığı kötü bir hamle sonucu mağlup oluyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/01/watch-a-tesla-model-3-play-chess-against-the-top-ranked-player-in-the-u-s/
26
7
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
7
4
0
0