ABD'nin Yeni Başkanı Trump'ın İlk İşi: Twitter'dan Çin'e Sallamak!

1
0
0
0
0
ABD'nin Yeni Başkanı Trump'ın İlk İşi: Twitter'dan Çin'e Sallamak!
Donald Trump'ın attığı tweetler Çin-ABD ilişkilerinde gerginlik yaşanmasına sebep oldu. Trump'ın tweet takıntısı herkes tarafından biliniyor.

Dünya’nın en güçlü adamı olarak lanse edilen Amerikan başkanı dahi olsanız dijital çağ sizden daha güçlü olabiliyor. Twitter artık başkanların, siyasetçilerin, diplomatların uluslararası ilişkiler ve diplomasi hakkında mesajlar verdikleri bir platform da aslında. Donald Trump da bu fırsatı iyi kullanıyor. Geçtiğimiz pazar günü attığı tweet doğrudan Çin’i hedef alıyordu. “Çin, para birimi hakkında yaptığı yeni ayarlamayı bize sordu mu, ürünlerimiz ülkelerine giderken büyük vergiler mi alıyoruz? Yoksa Güney Çinliler denizinin ortasına bir askeri üs mü inşa ettiler? Hiç sanmam!” şeklinde ifadeler kullandı.

Trump’ın bu sözleri, siyasi ortamı gerdi. Çünkü bir başkanın böyle sözler söylemesi çok ciddi birşey. “Bu tarz ifadeleri twitter üzerinden kullanması olayın ciddiyetine gölge düşürür mü?” , “Twitter üzerinden bu tarz ifadeler kullanılmalı mı?” gibi sorular kafaları kurcalamaya başladı. Trump’ın twitt takıntısıyla geçtiğimiz günlerde “Saturday Night Live” isimli televizyon programında dalga geçilmişti. Umarız, yeni başkanın tweetleri diplomatik krizler çıkarmaz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/donald-trump-uses-twitter-to-attack-china/#ftag=CAD590a51e
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0