ABD Ordusu, İnsanı Süper Askere Çeviren HoloLens 2'yi Test Etmeye Başladı

49
26
12
5
2
Askerleri Call of Duty oynuyormuş gibi hissettiren üst düzey teknoloji HoloLens 2'nin 2028'e kadar tüm orduya yayılması bekleniyor.

Microsoft, ABD Ordusu ile yaptığı kapsamlı anlaşmanın ardından geçtiğimiz ay çalışanları tarafından fazlasıyla tepki görmüştü. Ürettikleri teknolojilerin savaşta kullanılmasını istemeyen çalışanlar Microsoft yönetimine mektup bile yazmışlardı. Fakat çabalar sonuçsuz kalmış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen MWC 2019'da detaylı olarak tanıtılan HoloLens 2, Microsoft'un ABD Ordusu ile yaptığı anlaşmanın dahilinde ordu için de özelleştiriliyor. HoloLens 2'nin ordu için geliştirilmiş versiyonlarının ilk sürümleri orduya ulaştı ve eğitimlerde yerini aldı bile.

HoloLens 2'nin ilk kullanımından itibaren adeta Call of Duty oynuyormuş hissi verdiğini söyleyen askerlerin böyle düşünmesi oldukça doğal. Çünkü; HoloLens 2, yakın çevredeki tüm askerleri, askerlerin kalp atışlarını ve bölgenin haritasını bile kullanan askerlerin önüne serebiliyor. HoloLens 2'nin geliştirme sürecinin devam ettiğini de göz önüne alırsak çok daha farklı bir teknoloji ortaya çıkacak gibi görünüyor.

HoloLens 2'nin şimdiki durumu bile fazlasıyla üstünlük sağlıyor olsa da Microsoft'un zamanla neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. HoloLens 2'nin 2023'e kadar binlerce asker tarafından kullanılacağı düşünülüyor. Bu muazzam teknolojinin tamamen yayılması ise 2028'i bulabilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/06/us-army-shows-hololens-use/
49
26
12
5
2
Emoji İle Tepki Ver
49
26
12
5
2