ABD, 'Süper Asker' Deneyini Tamamladı: Sonuç, Mükemmel

1
1
0
0
0
ABD, 'Süper Asker' Deneyini Tamamladı: Sonuç, Mükemmel
‘Süper asker’ yaratma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi amacıyla elektroşok verilen denekler, yapılan testte çok başarılı sonuçlar elde ettiler.

ABD Hava Kuvvetleri, askerlerin zihinsel becerilerini geliştirmek için bazılarının beyinlerine elektroşok uygulanan bir deney gerçekleştirdi. Frontiers in Human Neuroscience dergisinde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre yaşları 31,1 olan 20 katılımcıdan, bilgisayar ekranında hareketli bir şekilde bulunan halkanın içindeki artı şeklindeki göstergeyi kontrol etmeleri ve aynı zamanda ekranda üç farklı görevi takip edip bunlara karşılık vermeleri istendi. 

Deneye katılan 10 askerin beyinlerine, NASA tarafından geliştirilen iki miliamperlik elektrik akımı verildi ve kontrol grubunda bulunanların beyinleri, testin ilk aşamasında 30 saniyelik akıma tutuldu. Korteksin belli bölgelerine sürekli olarak akım verilen katılımcılar, testin ilk 4 dakikasında diğer gruptakilere oranla çok daha iyi performans göstermeye başladılar. 

Deneyin drone operatörleri, hava mürettebatı ve diğer zorlu koşullarda görev yapan askerlerin performanslarını arttıracak çalışmalara öncülük edeceği belirtildi.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0