ABD, Vize Başvurusu Yapanlardan Sosyal Medya Bilgilerini Talep Edecek

40
8
7
1
0
ABD'nin vize başvurularında yaptığı yeni düzenlemeyle vize için başvuran kişiler artık sosyal medya bilgilerini de vermek zorunda.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile birlikte insanlar vize başvurusu yaparken sosyal medya isimlerini, 5 yıllık e-posta adresi ve telefon numaralarını da vermek zorundalar. Düzenlemenin teklifi geçtiğimiz yıl yapıldığında gelen bazı açıklamalara göre bu durumun yılda 14,7 milyon insanı etkilemesi bekleniyor.

Belirli diplomatik ve resmi vize başvuruları bu durumdan muaf tutulacak ancak ABD’ye çalışmak için veya öğrenim görmek için gitmek isteyen kişiler bilgilerini vermek zorundalar. Dışişleri Bakanı, “ABD vatandaşlarını korumak adına tarama işlemlerimizi geliştirmek için yeni mekanizmalar bulmaya çalışıyoruz” dedi. The Hill’e konuşan yöneticinin dediğine göre sosyal medya bilgileri hakkında yanlış bilgi veren şahıslar ağır cezalara çarptırılacak.

Daha önce, yalnızca dünyanın bazı bölgelerinden gelen başvurular için ek güvenlik kontrolüne ihtiyaç duyuluyor ve bu bölgelerdeki kişilerin bu verileri teslim etmesi gerekiyordu. Şimdi ise başvuru sahiplerinin sosyal medya hesap isimlerini vermeleri ve listelenmemiş herhangi bir sitedeki hesaplarının detaylarını vermeleri gerekiyor.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48486672
40
8
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
8
7
1
0