ABD'den Okyanusa Atılan Bir Mektup, 9 Yıl Sonra Fransa'da Bulundu

66
12
2
1
0
2010 yılında ABD'nin Boston kentinden şişenin içerisine koyularak atılan bir mektup, 10 Ekim'de Fransa'da bir kişi tarafından bulundu. Bulduğu mektuba cevap veren Fransız, mektubun sahibinin anılarını yeniden canlandırdı.

Mektuplar, artık eskisi kadar popüler bir iletişim aracı olmasalar da hala hayatımızda. Artık daha çok resmi yazışmalarda kullanılsa da dünyanın bir yerlerinde, mektup yazmak isteyen hala milyonlarca kişi var. Aslına bakacak olursak mektup arkadaşı edinebileceğiniz mobil uygulamalar çoktan geliştirildi fakat kimileri, bu geleneksel iletişim aracını geleneksel yollarla kullanmaya devam ediyor. 

Sizlerle az sonra paylaşacağımız olayın başlangıcı neredeyse 10 sene öncesine dayanıyor. Max Vredenburgh isimli bir bir genç, 2010 yılında ABD'nin Boston şehrinde yazdığı bir mektubu cam bir şişenin içerisine koyuyor ve okyanusa atıyor. Aradan yıllar geçiyor ve şu sıralar üniversite öğrencisi olan genç, hiç beklemediği yeni bir mektupla karşılaşıyor. Mektup kendisine, okyanus ötesinden, Fransa'dan gönderiliyor.

mektup

İşte Vredenburgh'un 2019 yılında denize attığı o mektup

"Merhaba, benim ismim Max. Bu mektubu her kim okursa lütfen yazsın. Sana kendimle ilgili birkaç şey anlatacağım. 10 yaşındayım; elmaları, sahili, hayvanları, arabaları ve uzayı severim. En çok sevdiğim renk mavi. Lütfen bana geri dönün."

Fransa'da yaşamını sürdüren "G. Dubois" 2010 yılından kalma bu mektubu buluyor ve mektubun muhatabına yeni bir mektup yazıyor. Yazdığı mektupta, şişeyi nerede bulduğundan detaylı bir şekilde bahseden Dubois, artık bir üniversite öğrencisi olan Vredenburgh'un anılarını tazelettiriyor. Dilerseniz şimdi de, Dubois'in Vredenburgh'a yazdığı mektuba bakalım.

"Merhaba, bir şişenin içine koymuş olduğun mesajı 10 Ekim 2019'da Fransa'daki bir sahilde buldum. Bu sahil, Contis ile Mimizan arasında bulunmaktadır. Mektubu denize attığın tarih 21 Ağustos 2010. Aradan 9 yıl ve 6.000 kilometre geçmiş. Aradan geçen zamanda büyümüş olmalısın. Sana mektubu bulduğum yerle ilgili bazı haritalar gönderiyorum."

mektup

Dubois'in gönderdiği ikinci harita. Bu haritada mektubun bulunduğu yer daha detaylı bir şekilde gösterilmektedir. Yaşanan bu olay, şu an üniversite öğrencisi olan Vredenburgh'u mutlu etmiş gibi görünüyor. Yaşadığı bu olayı Twitter üzerinden paylaşan genç, "21 Ağustos 2010 tarihinde bir sahilden attığım mektup, 10 Ekim 2019'da Fransa'da bulundu. Şok oldum. Tam 9 yıl..." ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.theguardian.com/us-news/2019/nov/11/message-in-bottle-response-france
66
12
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
66
12
2
1
0