ACER, Yeni ConceptD 7 Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

5
4
2
1
0
Görünüşe göre Quadro serisi RTX grafik işlemcili dizüstü bilgisayarların sayısı epey artacak. Acer de kendi yeni ürün serisini tanıttı.

Nvidia, Computex 2019’da Quadro serisi RTX grafik işlemcilerini tanıttı. Bu grafik işlemciler dizüstü bilgisayarlara uyumlu ve ray tracing adı verilen teknolojiye sahip. Razer, Blade serisi dizüstü bilgisayarlarını şimdiden bu teknoloji ile donatmaya başladı.

Bu alanda Acer de iddialı. Firma, video düzenleme ve grafik tasarım işi yapan sanatçıları hedef aldığı yeni bir seri olan, üst düzey bilgisayarlardan oluşan ConceptD serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Firmanın bu serideki ilk ürünü ise ConceptD 7 Notebook mobil iş istasyonu olacak. 15.6 inçlik UHD IPS ekrana sahip olan cihaz, 9. nesil Intel Core i7 işlemci ve Nvidia Quadro RTX 5000 grafik işlemci ile gelecek.

Yeni dizüstü oldukça hafif ve ince bir yapıya sahip. 2.1 kilogramlık bilgisayarın kalınlığı ise 1,78 santimetre.

Acer bu yeni ürününde hem Thunderbol3 hem de mini DisplayPort ile 3 harici ekrana kadar bir arada kullanmayı sağlayacak. Sistem, iki tane 8k ya da üç tane 5k ekranı destekliyor.

Acer ConceptD 7 dizüstü bilgisayarın özellikleri şu anda bilinmiyor. Üreticiden fiyatlandırma ve cihazın hangi bölgelerde satışa sunulacağına dair bir açıklama da gelmedi.

Öte yandan serinin ilk bilgisayarı ConceptD 7 olacağı için Acer güçlü bir giriş yapmak isteyecektir. Grafik işlemciyi ve çoklu ekranlarda yer alacak görüntü miktarını düşünürsek, cihazın RAM miktarında Acer’in cimrilik yapmayacağını varsayabiliriz. Bu kadar ince bir cihazda kullanılabilecek pek fazla klasik ekran da söz konusu değil, firmanın tercihi muhtemelen SSD yönünde olacak.

Kaynak : https://www.mobilescout.com/acer/news/n112977/acer-conceptd-7-notebook-nvidia-quadro-rtx-gpu.html
5
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
1
0