Bir Hastaya Acilen Nakledilmesi Gereken Böbrek, Drone ile Ulaştırıldı

22
5
2
2
1
Drone kullanılarak yapılan taşımacılığa bir yenisi daha eklendi. Organ nakli bekleyen hastaya nakledilecek olan böbrek, ilk kez bir drone ile ulaştırıldı.

Amerika'nın Maryland eyaletinde bulunan Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi bir ilke imza attı. Böbrek nakli için sırada bekleyen ve sağlığını kaybeden bir hasta için bulunan böbrek, drone ile taşındı. Drone taşımacılığında bir ilkin yaşandığı bu olayda, her şey yolunda gitti. Gerekli olan böbrek, yıllardır bekleyen hastaya nakledildi. Hasta sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Drone tarafından böbreğin gönderildiği o anlar ise YouTube üzerinden paylaşıldı.

Hayatımıza girmesiyle birlikte pek çoğumuzun hobi olarak kullandığı, kurumların ise daha profesyonel amaçlar uğruna geliştirmiş olduğu dronelar, hayatı kolaylaştıran çözümler üretmeye devam ediyor. Daha önce kargoların taşınması, ulusal güvenlik gibi alanlarda kullanılan dronelar şimdi de organların taşınmasında kullanıldı. Haberi okuduğunuz bu anlarda, bu da bir kargo diye düşünebilirsiniz ancak durum o kadar basit değil. Bu drone, organ ulaşımı için özel olarak dizayn edildi ve alışagelmiş özelliklerin fazlasına sahip.

Tıp alanında acil olarak yetiştirilmesi gereken malzemeler için özel olarak üretilmiş olan bu drone, ortalamanın üzerinde sürede havada kalabiliyor. Drone, olası bir yetersiz güç durumunda kullanılabilmesi için yedek güç kaynaklarını da bünyesinde barındırıyor. Ayrıca drone içerisinde taşınan tıbbi malzemenin kontrol edilebilmesi için sensörler taşıyor. Bu sensörler yardımıyla organ ve kan gibi tıbbi malzemelerin anlık bilgileri drone ekibine iletiliyor. Bu sayede tıbbi malzemeler sağlıklı bir şekilde iletilebiliyor. Bu drone ile birlikte acil olarak ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeler, hızlı ve güvenli bir şekilde gereken yerlere iletilebiliyor.

Böbreğin taşındığı anlara ait paylaşılan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/04/29/drone-organ-delivery-ummc/
22
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
5
2
2
1