Adana’da Aracına ‘Oynar Plaka’ Taktıran Sürücüye Para Cezası

83
13
5
5
3
Adana’da yaşayan bir kişi, aracının plakalarını menteşe ile oynar hale getirdiği gerekçesiyle 410 lira cezaya çarptırıldı. Aracın sahibi, AVM otoparklarına LPG’li aracıyla girebilmek için böyle bir sistem yaptırdığını söyledi.

Otomobillerde hareketli plaka kullanılması yasaktır ve plakalar sabit olarak durur. Plakaların değiştirilmesi ya da okunmalarının engellenmesinin cezası vardır.

Adana’da yaşanan olayda bir otomobilin, hareketli plakaya sahip olduğu bilgisini alan polis ekipleri bir aracı durdurdu. Sarıçam’daki Yeşil Bulvar girişinde durdurulan aracın ön ve arka plakalarında menteşe bulunduğu, bu sayede 90 derecelik açıyla dik hale gelen plakaların okunmaz hale geldiği belirlendi.

Aracın sürücüsü Can Y., aracının LPG’li olduğunu ve AVM’lerin otoparklarına girebilmek amacıyla bu sistemi yaptırdığını öne sürdü. Aracın plakaları dik hale geldiğinde LPG sembolü gözükmüyordu.

Can Y. ye "Yönetmelikte belirlenen nitelikte veya ölçülere aykırı plaka takmak" gerekçesiyle 410 TL para cezası kesildi. Ayrıca araçtan bu düzeneğin 7 gün içinde sökülmesi gerekiyor. İkinci defa yakalanması halinde araç trafikten men edilecek.

Bu tür düzenekler özellikle otobanlarda plakaların okunmasını engelleme amacıyla yaptırılıyor. Kameralar da bu sebeple aracın plakasını okuyamıyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/uyanikligin-sonu-oynar-plaka-ya-ceza-2402857
83
13
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
83
13
5
5
3